Mai mulți elevi din Capitală și un profesor au fost depistați cu COVID-19

Mai mulți elevi din Capitală și un profesor au fost depistați cu COVID-19

Un profesor şi trei elevi din Sectorul 4 au fost testaţi pozitiv cu SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4 transmis joi.

Este vorba despre:

  • un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 190, din clasa a IV-a,
  • un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 113, de clasa I,
  • un elev de la Şcoala Gimnazială nr. 79, în clasa a III-a,
  • un profesor de la Şcoala Gimnazială nr.129.

De asemenea, au mai fost depistați cu COVID-19 alți trei elevi din Sectorul 2:

  • doi elevi de la Școala Gimnazială nr. 56
  • un elev de la Grădinița nr. 280
ADVERTISING

În context, amintim și de primul caz de COVID-19 descoperit la un elev, după reînceperea școlii, la o școală din Sectorul 6 al Capitalei. Este vorba despre Școala Gimnazială Sfântul Andrei.

Astfel, avem un total de 7 cazuri de SARS-CoV-2 depistate în școli (excluzând grădinița) din București până acum, fiind vorba despre 6 elevi și un profesor.

Când se suspendă cursurile

Cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, care prevede că, la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o grupă de învăţământ preşcolar sau clasă de învăţământ primar, cursurile se suspendă pentru o perioadă de 14 zile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În situaţia în care în aceeaşi sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile pentru clasa în care a fost confirmat cazul de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, urmând ca elevii din schimbul următor să îşi desfăşoare cursurile, după finalizarea procedurilor de dezinfectare a sălii de clasă.

Primul caz de COVID-19 descoperit la un elev, după reînceperea școlii

Conform prevederilor legale în vigoare, "la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ, care va informa DSP/DSPMB şi care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacţii direcţi ai acestora şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune suspendarea activităţilor didactice la nivelul unităţii de învăţământ".

ADVERTISING

Citește și alte știri din Educație:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇