Primul caz de COVID-19 descoperit la un elev, după reînceperea școlii

Primul caz de COVID-19 descoperit la un elev, după reînceperea școlii

O elevă de la o școală din Capitală a fost depistată cu COVID-19.

Este prima îmbolnăvire depistată după reluarea fizică a cursurilor școlare începând de luni.

Cazul a fost descoperit la Școala Gimnazială Sfântul Andrei, din Sectorul 6 al Capitalei.

Bunica fetei a primit rezultatul pozitiv în cursul zilei de luni, iar apoi și eleva a fost confirmată. Colegii fetei nu au mai revenit, de miercuri, la cursuri în mod fizic, transmite Mediafax.

Informația a fost confrimată pentru Agerpres de către inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

ADVERTISING

"Da. Se confirmă. (...) Dar copilul a făcut testul după ce a plecat de la şcoală, că avea simptome", a precizat inspectorul.

În acest caz ar urma să dea explicații ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, însă abia peste câteva ore. Digi24 menționa că la ora 12:00 oficialul din Educație ar urma să vină cu precizări.

Între timp, Administrația Prezidențială a anunțat că președintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu ministrul Cîmpeanu. Întrunirea va avea loc astăzi, la ora 14:00.

Amintim că de luni, 8 februarie, a reînceput școala. Vineri a fost adoptat un ordin prin care se reglementează modul în care încep cursurile și regulile care trebuie respectate de cei care vor frecventa fizic cursurile.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În funcție de rata de incidență a infectărilor cu Covid-19, în fiecare localitate s-a luat decizia de cum reîncepe efectiv școala, iar analiza va fi refăcută la fiecare două săptămâni sau se vor lua decizii punctuale, dacă apar cazuri.

Citește și alte știri din Educație:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇