Ministrul Educației, întrebat dacă e risc ca școlile să devină focare COVID: Nu am un glob de cristal! Ce spune despre testarea elevilor

Ministrul Educației, întrebat dacă e risc ca școlile să devină focare COVID: Nu am un glob de cristal! Ce spune despre testarea elevilor

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a dat luni detalii despre modul în care școlile și-au primit elevii astăzi, după luni întregi în care orele s-au ținut doar online.

Cîmpeanu a spus că a vizitat personal mai multe unități și că până acum nu a identificat nicio problemă.

Întrebat, la Antena3, dacă există riscul ca peste două săptămâni, când va fi făcută o nouă evaluare, se va constata că școlile au devenit focare COVID, Cîmpeanu a admis că nu știe, dar crede că nu.

ADVERTISING

”Nu am un glob de cristal! Dar personal am dreptul să am o convingere, sunt convins că școlile nu vor deveni focare nici în România, cum nu au devenit nici în alte state în care au fost deschise”, a răspuns ministrul.

Testarea elevilor NU este obligatorie. Doar 18% din școli au cabinete medicale

În legătură cu haosul creat chiar în ajunul deschiderii școlilor în ce privește formularul pentru testarea elevilor, Cîmpeanu a spus că acum lucrurile sunt clarificate.

ADVERTISING

Astfel, luni dimineața, când deja părinții își lăsaseră copiii la școală, ministerele Educației și Sănătății au transmis care e formularul care trebuie semnat.

”Au fost discuții pe forma acestui acord. Ieri forma agreată de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației a fost transmisă către toate școlile din România”, a precizat Cîmpeanu.

ADVERTISING

El a dat asigurări că în niciun caz semnarea acestui formular nu va deveni obligatorie: ”Nu, categoric nu, nu există bază legală ca acest acord să devină obligatoriu”.

Ministrul spune că oricum doar 18% dintre școli au cabinete medicale deservite de un medic sau un asistent școlar, în restul de 82% testarea urmând să fie făcută de DSP-uri.

”În 18% din școli testarea se face direct în școală în cabinete, în celelalte 82% testarea se va face de DSP, numai și numai cu acordul părinților.

Testele rapide sunt administrate de personal medical, în cele 18% din școli testele vor fi în cabinete, în celelalte situații testele au ajuns și rămân la DSP”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇