Structura anului școlar se schimbă iar. Primul semestru se va încheia înaintea Sărbătorilor de iarnă

Structura anului școlar se schimbă iar. Primul semestru se va încheia înaintea Sărbătorilor de iarnă

Structura anului școlar se schimbă din nou, astfel că în 2020-2021 acesta va avea două semestre, iar primul se va încheia înainte de Crăciun.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri, într-o conferință de presă, că a semnat un ordin în acest sens. El a precizat că abordarea structurii este conformă cu așteptările elevilor.

„Al treilea ordin vizează modul de derulare al anului școlar 2021-2022. Este vorba de o abordare conformă cu așteptările elevilor, care înțelegem că vor crea dificultăți multor cadre didactice, dar îmi exprim speranța că se vor implica în așa fel încât să avem o structură logică a anului școlar, bazată pe două semestre, cu trei vacanțe, de iarnă, primăvară și vară.

ADVERTISING

Pentru grădinițe și învățământul primar se adaugă și săptămâna de vacanță din luna octombrie, dar semestrul întâi se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă.

Semestrul 1 va avea 14 săptămâni, iar al doilea 20, din care o săptămână va fi dedicată programului Școala Altfel. Excepție vor face anii terminali, al căror an școlar va avea doar 32 de săptămâni, în loc de 34, dar și elevii de la filierele tehnologice”, a declarat Sorin Câmpeanu.

Perioadă mai scurtă pentru evaluare și notare

Ministrului i s-a atras atenția că s-a mai încercat schimbarea structurii anului școlar și în mandatul Ecaterinei Andronescu, dar s-a stabilit în final că nu este posibil în urma unor sesizări ale cadrelor didactice, potrivit cărora materia nu este adaptată unei astfel de structuri.

ADVERTISING

Sorin Cîmpeanu a spus însă că materia va fi adaptată pentru durata celor două semestre și a precizat că mizează pe sprijinul tuturor cadrelor didactice.

”Materia va fi adaptată duratei celor două semestre. Singura problemă este aceea a evaluării și notării, care va trebui să fie făcută într-o durată mai scurtă, de 14 săptămâni. Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice și sper că fiecare va găsi soluții în beneficiului elevilor”, a mai spus ministrul.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇