Azi începe școala. Sfaturi practice pentru protecția elevilor și profesorilor (Video)

Azi începe școala. Sfaturi practice pentru protecția elevilor și profesorilor (Video)

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș a fost întrebat de un profesor cum poate să se protejeze și să protejeze copiii, odată cu începerea școlii față în față. El a oferit șapte sfaturi pentru protecția profesorului și patru pentru cea a elevilor.

În primul rând, Razvan Cherecheș le recomandă profesorilor care au boli cronice să rămână acasă și să continue activitatea în sistem online.

  • Ca să vă protejați, în primul rând, dacă aveți o boală cronică sau o comorbidiate, care vă expune riscului de simptome severe sau chiar deces în caz de COVID -19, luați în calcul în mod foarte serios să rămâneți acasă, să vă continuați activitatea în sistem online, cu adeverință medicală.
  • În dimineața zilei, înainte să plecați la lucru, dacă aveți simptome digestive sau respiratorii, atunci anunțați școala, contactați medicul de familie sau chiar sunați la 112, dacă simptomele sunt severe.
  • Purtați masca în permanență de la ieșirea din casă până în momentul în care vă întoarceți din nou acasă. Guvernul ar trebui să ofere măști gratuite pentru toți profesorii, pentru toți elevii, astfel încât să fie un proces educațional decent. Faptul că nu oferă aceste măști mi se pare o injustiție și o inechitate cumplită. Optim ar fi să vă schimbați masca la o oră sau două, astfel să-și păstreze integritatea în caz că se umezește și să purtați două măști, din cauza noii tulpini. Optim, complet nerealist.
  • În permanență, pe parcursul zilei, trebuie păstrată o distanță de un metru, un metru jumătate față de toate persoanele din jur, astfel încât să reduceți riscul de infecție.
  • Asigurați-vă că spațiile în care sunteți pe parcursul zilei sunt cât de bine ventilate posibil. Deschideți geamul cât de mult se poate și mențineți-l deschis cât mai mult, ținând cont de temperatura de afară.
  • Pe parcusul zilei, atunci când ieșiți cu colegii la fumat și mâncat, păstrați distanța față de ei. Mâncatul și fumatul devin activități solitare pentru că se formează nori de aerosoli și riscați să infectați sau să vă infectați.
  • Vaccinați-vă cât de repede se poate. Da, știu platforma e blocată, dar atât cât de repede este posibil vaccinați-vă ca să vă ofere protecție.
ADVERTISING

Iată ce poți să faci și ce nu poți să faci după ce te-ai vaccinat anti-COVID

întrebare de la un profesor: de luni, 8 februarie, începe școala față în față - cum pot să mă protejez pe mine și pe elevii mei?răspunsul meu: 7 sfaturi despre cum să te protejezi pe tine, ca profesor, și 4 sfaturi despre cum să îți protejezi eleviicorectura: intre timp, ministerul educatiei a anuntat ca va distribui masti gratuite elevilor si profesorilor - yeeey! ignorati supararea mea :)https://spotmedia.ro/stiri/educatie/incepe-scoala-elevii-si-profesorii-primesc-gratuit-masti https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/02/draft-ordin-comun-masuri-final-ora-6-00.pdf

Posted by Razvan Chereches on Friday, February 5, 2021

Și în ceea ce-i privește pe copii expertul are o serie de reguli:

  • Asigurați-vă că pe tot parcursul zilei copiii poartă mască și o poartă corect, atât peste nas, cât și peste gură.
  • Asigurați-vă că în clasă copiii stau distanțați unii de alții, minimum un metru. Aici aș spune că atât cât este posibil, dar în condițiile în care stau unii lângă alții, riscul de infectare este mare. Asigurați-vă cât este uman posibil că sunt spații alocate, ieșiți în presă, anunțați direcțiunea că nu sunt asigurate condiții care să-i țină pe copii protejați, în cazul în care copiii nu pot să stea distanțați. Știu, optim, nerealist!
  • Asigurați-vă că, în timpul pauzelor, copiii poartă mască și nu se aglomerează unii peste alții.
  • Asigurați-vă în permanență că sunteți atenți la ei. Dacă vedeți un copil tușind sau că nu se simte bine, instant scoateți-l din clasă, izolați-l, anunțați părinții și porniți procedura de protocol în caz de suspiciune.
ADVERTISING

Stați în siguranță! este îndemnul lui Răzvan Cherecheș.

Reguli neclare și anunțate foarte târziu

De luni, 8 februarie, reîncepe școala. Vineri a fost adoptat un ordin prin care se reglementează modul în care încep cursurile și regulile care trebuie respectate de cei care vor frecventa fizic cursurile.

În funcție de rata de incidență a infectărilor cu Covid-19, în fiecare localitate s-a luat decizia de cum reîncepe efectiv școala, iar analiza va fi refăcută la fiecare două săptămâni sau se vor lua decizii punctuale, dacă apar cazuri.

ADVERTISING

Din păcate, deși au fost anunțate foarte târziu, chiar și regulile din ordin sunt interpretate diferit de autorități, ceea ce stârnește și mai multă confuzie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇