Începe școala: Câte localități se află în scenariul roșu și câte în cel galben

Începe școala: Câte localități se află în scenariul roșu și câte în cel galben

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri, cu trei zile înainte de redeschiderea școlilor, câte localități se află în scenariul roșu și câte în cel galben.

Într-o conferință de presă susținută cu Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, Cîmpeanu a precizat că 149 de localități se află în scenariul roșu, ceea ce presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar și în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

Totodată, 903 localități sunt în scenariul galben. Aici vor merge fizic la cursuri copiii de grădiniţă, clasele 1-4 şi clasa pregătitoare şi elevii din clasele terminale.

ADVERTISING
  • scenariul roșu - 149
  • scenariul galben - 903

Restul localităților, despre care oficialul nu a avansat o cifră, se încadrează în scenariul verde. Asta presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ.

Însă ministrul Educației a promis că va publica pe site-ul ministerului lista acestor localități, astfel încât să poată fi verificată de oricine dorește.

Iată declarațiile integrale susține de cei doi oficiali – Măsurile pentru deschiderea școlii, anunțate cu trei zile înainte. Miniștrii cer părinților să își dea acordul cât mai repede pentru testarea copiilor

Citește și alte știri din Educație:

ADVERTISING
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇