Elevii și profesorii primesc gratuit măști: Niciun fel de rabat de la purtarea ei!

Elevii și profesorii primesc gratuit măști: Niciun fel de rabat de la purtarea ei!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, vineri, că elevii și profesorii vor primi măști gratuite, odată cu revenirea fizică în școli.

Într-o conferință de presă susținută cu Vlad Voiculescu, șeful de la Sănătate, Cîmpeanu a fost întrebat cine va asigura măștile pentru elevi și profesori.

Ministrul a replicat că Guvernul a pus la dispoziție un stoc cu aceste echipamente de protecție. Este vorba despre 37 de milioane de măști momentan, dar urmează și donații.

Stocul de măşti la acest moment în şcolile din România, vorbesc doar de măştile achiziţionate de Ministerul Educaţiei şi Inspectoratele şcolare judeţene, este mai mare de 37 milioane. Se adaugă stocurile obţinute prin finanţarea achiziţiei de autorităţile locale. Sunt exemple şi de alte surse. Ministerul Educaţiei este în curs de a perfecta un contract de donaţie prin care vor fi distribuite în şcoli 500.000 de măşti din donaţie, măşti conforme.

Sorin Cîmpeanu
ADVERTISING

Totodată, ministrul a spus anterior că nu va accepta ”niciun fel de rabat de la purtarea măștii”.

De asemenea, el a subliniat că este esențială aerisirea la intervale regulate de timp în clase.

”Este esențial pentru copii să poarte măștile, igiena mâinilor și distanțarea. Fiecare copil poate fi un mic erou dacă respectă regulile”, a spus la rândul său Voiculescu.

Iată declarațiile integrale susține de cei doi oficiali - Măsurile pentru deschiderea școlii, anunțate cu trei zile înainte. Miniștrii cer părinților să își dea acordul cât mai repede pentru testarea copiilor

Citește și alte știri din Educație:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇