În școlile cu procent de vaccinare 100%, toți elevii ar putea veni la ore, indiferent de scenariul în care e localitatea

În școlile cu procent de vaccinare 100%, toți elevii ar putea veni la ore, indiferent de scenariul în care e localitatea

Școlile care vor avea un procent de vaccinare de 100% ar putea cere participarea fizică a tuturor elevilor la cursuri, indiferent de scenariul în care se află, a anunţat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit acestuia, nu vor fi luate în calcul persoanele care au contraindicații medicale și nu se pot vaccina.

Această măsură, spune ministrul Educației, va ajuta foarte mult la recuperarea materiei pierdută de mulți elevi.

“Ne gândim să luăm în calcul acele școli în care vaccinarea este realizată sută la sută. Ne gândim să luăm în calcul persoanele cu contraindicații medicale, dar cu această excepție, dacă vor exista școli cu procent de vaccinare 100%, acestea cred eu că ar putea să solicite celor care au competențe de a se pronunța asupra solicitării de prezență fizică 100%, indiferent de scenariul în care funcționează acea școală.

ADVERTISING

Este un element care ar ajuta foarte mult la recuperarea pierderilor suferite de către toți elevii, pierderi mari și mai cu seamă pierderi neuniform repartizate”, a declarat Cîmpeanu, marți dimineață, potrivit Edupedu.

Luni seara, Florin Cîţu a anunţat că redeschiderea școlilor pe 5 mai se va face respectând rata de incidență, „în scenariile pe care le știm”.

Care sunt cele trei scenarii

Scenariul 1 (verde) – unde incidența cumulată din ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori – presupune participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ.

ADVERTISING

Scenariul 2 (galben) – unde incidența cumulată din ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 de locuitori, dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori – presupune:

  • participarea zilnică, cu prezența fizică în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII -a și a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal
  • participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu
ADVERTISING

Scenariul 3 (roșu) – unde incidența cumulată din ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1000 de locuitori – presupune:

  • participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar
  • participarea la ore este cu prezenţă fizică pentru toți elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a şi elevii din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculaţi în respectivele clase terminale
  • participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Iată ce mai poți citi azi pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇