În ce localități elevii încă fac cursuri online - Ministerul Educației a publicat situația din țară (Document)

În ce localități elevii încă fac cursuri online - Ministerul Educației a publicat situația din țară (Document)

Ministerul Educației a publicat, luni, lista actualizată a ratelor de incidență din toate localitățile din țară. În funcție de acest indice este stabilit regimul de funcționare a școlilor.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat duminică seara la un post de televiziune că deja față de săptămâna trecută în aceasta merg cu 450.000 mai mulți elevi fizic la școala.

Cîmpeanu s-a referit la elevii din clasele terminale şi care de astăzi au început cursurile, dar şi la aproape 80.000 de elevi din localităţi unde rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub pragul de 1 la mie.

ADVERTISING

Amintim că pentru localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1 caz la 1.000 de locuitori totți elevii merg la școală.

Acolo unde incidența e mai mare de 1, dar sub 6 - pragul la care e instituită carantina -, merg la școală toți preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a și a XIII-a, și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal. Ceilalți fac cursuri online.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citește articolele zilei pe SpotMedia:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇