Cîmpeanu consideră "imbecile" ideile conform cărora accesul copiilor în şcoli şi grădiniţe să se facă doar dacă sunt testaţi

Cîmpeanu consideră "imbecile" ideile conform cărora accesul copiilor în şcoli şi grădiniţe să se facă doar dacă sunt testaţi

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, califică drept „imbecile” ideile conform cărora accesul copiilor în grădiniţe sau al elevilor în şcoli să se facă doar dacă aceştia sunt testaţi pentru COVID.

„Idei pe care îndrăznesc să le calific, cu toată răspunderea, nu am uitat ce sunt, drept imbecile, prin care se propune – şi mă refer la colegi din presă, nu la altcineva – prin care se propune limitarea accesului la educaţie prin verificarea testării obligatorii.

Adică un fel de certificat verde pentru copii, să poată merge la grădiniţă şi pentru elevi să meargă la şcoală, prin care se propune ceea ce poţi obliga doar într-o dictatură şi nu într-un stat democratic”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, luni seară, la Antena 3.

ADVERTISING

El respinge, de asemenea, criticile aduse acelor profesori care au refuzat să facă testarea în şcoală a elevilor, cu testele din salivă, arătând că profesorii nu pot fi obligaţi, într-un stat democratic, să facă ceva care nu este în fişa postului lor.

"Mă transform în cel mai puternic apărător al colegilor cadre didactice care am văzut că sunt sub un tir încrucişat, acuzaţi de foarte multe lucruri, dacă vom continua să acuzăm şcoala, mă tem că nu vom ajunge bine.

Şi încă o dată: testarea obligatorie fără legislaţie primară, legislaţie primară care nu ştiu să fi fost adoptată în vreun alt stat european, să limitezi accesul în şcoală, dacă eşti sau nu eşti testat nu există.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Eu personal, cu toate criticile pe care le pot atrage, o să merg până la capăt pe prevenţie şi pe încredere în responsabilitatea părinţilor şi a profesorilor şi nu pe aspecte de ordin dictatorial cum ar fi limitarea accesului la educaţie (…) pentru că nu vrei să fii testat”, a adăugat Cîmpeanu.

El a menţionat că sunt "puţini" cei care nu vor să se testeze.

În urma testelor rapide din salivă realizate luni la elevi, au fost detectate 86 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇