Visa va permite utilizarea criptomonedelor în tranzacţiile din cadrul reţelei sale de plăţi

Visa va permite utilizarea criptomonedelor în tranzacţiile din cadrul reţelei sale de plăţi

Visa va permite utilizarea criptomonedei USD Coin în tranzacţiile efectuate în cadrul reţelei sale de plăţi, acesta fiind un nou semn al acceptării pe scară tot mai largă a monedelor digitale în industria financiară.

Compania a lansat programul pilot împreună cu platforma Crypto.com şi intenţionează să ofere opţiunea mai multor parteneri în acest an, transmite Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Bitcoin, cea mai populară criptomonedă, a crescut la cel mai ridicat nivel din ultima săptămână în urma acestei informaţii, cu un avans de 4,5%, la 58.300 de dolari pe unitate, apropiindu-se de un maxim record de peste 61.000 de dolari atins în această lună.

USD Coin (USDC)  este o criptomonedă stablecoin (categorie de monede al cărei scop principal este menţinerea unui preţ stabil al criptomonedei reducerea volatilităţii preţului acesteia), a cărei valoare este corelată în mod direct cu dolarul american.

What is USD Coin?

What is USD Coin, or USDC, and what is it used for? USDC is a stable coin which allows for fast and secure global transactions. Watch the video or read this article to find out more: http://bit.ly/3mKpOyyYou can trade USDC at Bitstamp with zero fees! Go to bitstamp.net to get started.

Posted by Bitstamp on Wednesday, December 23, 2020

Tot mai multe companii financiare, între care BNY Mellon, BlackRock şi Mastercard, au adoptat iniţiative pentru a folosi mai mult criptomonedele pentru investiţii şi plăţi.

Şeful Tesla, Elon Musk, care e un susţinător important al criptomonedelor, a anunţat săptămâna trecută că clineţii companiei pot cumpăra vehicule electrice cu bitcoin, în speranţa că va încuraja utilizarea curentă a monedelor digitale.

”Asistăm la o cerere din ce în ce mai mare din partea consumatorilor din întreaga lume pentru a putea accesa, păstra şi utiliza monedele digitale şi vedem cererea clienţilor noştri de a construi produse care să ofere acel acces consumatorilor”, a spus Cuy Sheffielddirector pentru criptomonede la Visa.

În mod tradiţional, dacă un client alege să utilizeze un card Visa Crypto.com pentru a plăti o cafea, moneda digitală deţinută într-un portofel de criptomonede trebuie convertită în bani tradiţionali.

Bitcoin a sărit de 50.000 de dolari. Un oficial BCE avertizează: Investitorii să fie pregătiţi să îşi piardă toţi banii

Portofelul criptomonedelor va depune bani tradiţionali într-un cont bancar, pentru a fi trimişi la Visa la sfârşitul zilei în vederea decontării, acest sistem adăugând costuri şi complexitate pentru companii.

Iniţiativa Visa, care va utiliza blockchain-ul ethereum, elimină necesitatea de a converti moneda digitală în bani tradiţionali pentru ca tranzacţia să fie decontată.

Visa a anunţat că a colaborat cu banca de active digitale Anchorage şi a finalizat prima tranzacţie în această lună - Crypto.com trimitând USDC la adresa Ethereum a Visa de la Anchorage.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!