Bitcoin a scăzut cu peste 10%, după ce Elon Musk a spus că preţurile criptomonedelor par ridicate

Bitcoin a scăzut cu peste 10%, după ce Elon Musk a spus că preţurile criptomonedelor par ridicate

Bitcoin a scăzut, luni, cu peste 10%, la 51.993 de dolari pe unitate, după ce miliardarul Elon Musk, proprietarul Tesla, a afirmat weekendul trecut că preţurile criptomonedelor ”par ridicate”.

La un anumit moment, bitcoin a scăzut sub nivelul de 50.000 de dolari pe unitate, la un minim al zilei de 47.700 de dolari pe unitate, potrivit datelor oferite de Coin Metrics, transmite Reuters.

Nu este clar ce a provocat scăderea de luni a bitcoin. Sâmbătă, Musk a afirmat că preţurile bitcoin şi ether par exagerate.

ADVERTISING

Bitcoin a avansat, duminică, la peste 58.000 de dolari pe unitate, dar tendinţa ascendentă s-a inversat între timp.

Fluctuaţiile de peste 10% ale preţului bitcoin nu sunt o raritate. În 2017, bitcoin a urcat la un moment dat la aproape 20.000 de dolari pe unitate, pentru ca în următorul an să piardă 80% din valoarea sa.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a avertizat luni că bitcoin ”este un activ extrem de speculativ”, afirmând că este îngrijorată că investitorii îşi vor pierde banii.

ADVERTISING

”Este un mod extrem de ineficient de a efectua tranzacţii, iar cantitatea de energie consumată în procesarea tranzacţiilor respective este uluitoare”, a spus fostul preşedinte al Rezervei Federale.

Bitcoin a crescut cu peste 80% în acest an şi a atins pentru prima oară o capitalizare de piaţă de 1.000 de miliarde de dolari.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING



În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇