Bitcoin la niveluri record. Cât are acum o persoană care a investit 100 de dolari în 2009 în criptomonedă

Bitcoin la niveluri record. Cât are acum o persoană care a investit 100 de dolari în 2009 în criptomonedă

În această săptămână, bitcoin a atins un nou nivel record, depășind 48.000 de dolari. Chiar dacă activul a fost extrem de volatil, cei care l-au păstrat pe termen lung au obținut câștiguri incredibile.

O persoană care a investit în bitcoin când a fost lansat pentru prima dată, în 2009, ar putea avea acum milioane sau miliarde, în condițiile în care valoarea inițială a activului a fost de 0 dolari, potrivit datelor CoinDesk, citate de CNBC.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

„Este activul cu cele mai bune performanțe din ultimul deceniu, cu siguranță”, a declarat Daniel Polotsky, CEO al CoinFlip, una dintre cele mai mari companii de bancomate bitcoin din S.U.A.

De la 100 de dolari la peste 48 de milioane de dolari astăzi

Dacă investitorul a cumpărat bitcoin de 100 de dolari în octombrie 2010, când criptomoneda costa 10 cenți, acum deține aproximativ 1.000 de bitcoin.

La maximul istoric de joi, 1.000 de bitcoini ar fi valorat mai mult de 48 de milioane de dolari.

Este o perioadă îndelungată pentru a deține un activ extrem de volatil, ceea ce înseamnă că grupul de oameni care au investit atât de devreme în bitcoin și au păstrat în mare măsură investițiile lor este mic, a spus Polotsky.

O monedă riscantă

Și, deși există multe povești despre câștiguri extreme din criptomonede, există și mulți care au pierdut la fel de mulți bani prin cumpărarea și vânzarea activului la momentul nepotrivit.

În plus, investitorii timpurii au avut probleme să-și încaseze câștigurile incredibile din cauza unor probleme tehnice - unii au uitat parolele portofelelor lor digitale, ceea ce înseamnă că au doar câteva încercări de a accesa fondurile înainte de a fi blocate pentru totdeauna.

Totuși, bitcoin a avut o traiectorie incredibilă, care a depășit alte investiții.

Până în prezent, doar în 2021, criptomoneda a crescut cu peste 63%, după ce și-a cvadruplat valoarea în 2020.

Și, chiar dacă criptomoneda și-a arătat și volatilitatea în ultimele săptămâni, investitorii de lungă durată cred în viitorul activului.

Mike Novogratz, CEO Galaxy Digital și un cunoscut investitor în criptomonede, a declarat în noiembrie că vede bitcoin crescând la 55.000 - 60.000 dolari până la sfârșitul anului 2021. Tyler Winklevoss, cofondator al crypto-exchange Gemini, a spus că vede activul ajungând la 500.000 de dolari.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!