Ministrul Popescu spune că preţul nostru la curent e mare, dar e printre cele mai mici din Europa

Ministrul Popescu spune că preţul nostru la curent e mare, dar e printre cele mai mici din Europa

Ministrul interimar al Energiei, Virgil Popescu, susţine că, dacă ne uităm pe burse, România are un preţ mare la energia electrică, dar că totuşi acesta este printre cele mai mici din Europa.

„Astăzi, dacă ne uităm pe harta europeană, pe bursele europene, observăm că România are un preţ mare, dar este printre cele mai mici din Europa. Ne uităm la colegii noştri europeni, ne uităm, de exemplu, la Franţa, de unde am venit aseară, preţul este aproape de 300 de euro megawatt-ul. Preţuri foarte mari.

De aceea, este nevoie de o acţiune coordonată şi da, susţin o acţiune coordonată, pentru că numai împreună toate statele membre putem să acţionăm şi să schimbăm acest lucru.

ADVERTISING

Este bine că am luat măsuri la nivel individual, este bine că avem un orizont cel puţin de măsuri, dar cred că trebuie acţionat la nivel european individual”, a declarat ministrul Energiei, joi, la Cernavodă, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la punerea în funcţiune a Unităţii 1, potrivit News.ro.

La eveniment a fost prezent și președintele Klaus Iohannis, care a spus că este de acord cu plafonarea prețurilor la energie, afirmând că este o măsură care poate să ne treacă prin iarnă.

”Una din măsurile posibile este plafonarea, o măsură care poate să ne treacă prin iarnă până când se pot pune în practică alte măsuri, pentru că este nevoie de data aceasta de un set amplu de măsuri pentru a nu lăsa aceste prețuri să ducă la o explozie generalizată de prețuri în economiile europene”, a declarat Iohannis.

ADVERTISING

Și Florin Cîțu a anunțat, miercuri seara, că va susține plafonarea prețurilor la energie, dar că acest lucru va fi decis în prima ședință a noului guvern.

Întrebat dacă premierul demis a făcut această declarație, după ce în urmă cu ceva timp spusese că nu e de acord cu plafonarea, ca o monedă de schimb pentru a fi numit din nou în fruntea Guvernului, șeful statului a replicat că nu crede acest lucru.

Citește și:

ADVERTISING

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇