Iohannis susține plafonarea prețurilor la energie: E o măsură care poate să ne treacă prin iarnă

Iohannis susține plafonarea prețurilor la energie: E o măsură care poate să ne treacă prin iarnă

Președintele Klaus Iohannis este de acord cu plafonarea prețurilor la energie, afirmând că este o măsură care poate să ne treacă prin iarnă.

”Una din măsurile posibile este plafonarea, o măsură care poate să ne treacă prin iarnă până când se pot pune în practică alte măsuri, pentru că este nevoie de data aceasta de un set amplu de măsuri pentru a nu lăsa aceste prețuri să ducă la o explozie generalizată de prețuri în economiile europene”, a declarat Iohannis.

Și Florin Cîțu a anunțat, miercuri seara, că va susține plafonarea prețurilor la energie, dar că acest lucru va fi decis în prima ședință a noului guvern.

ADVERTISING

Întrebat dacă premierul demis a făcut această declarație, după ce în urmă cu ceva timp spusese că nu e de acord cu plafonarea, ca o monedă de schimb pentru a fi numit din nou în fruntea Guvernului, șeful statului a replicat că nu crede acest lucru.

„Nu cred că e o monedă de schimb. Cred că e o schimbare de atitudine faţă de fluctuaţia pieţei. Nu se aştepta nimeni să crească atâta preţurile la gaze, cum nu se aştepta nimeni să crească preţurile la energie aşa de mult”, este de părere Iohannis.

Șeful statului a mai spus că nimeni nu se aștepta să avem aceste creșteri de prețuri la gaze.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Nu se aștepta nimeni să avem aceste creșteri fantastice la prețul gazelor. Exact din acest motiv am dorit să atrag atenția autorităților europene că trebuie să acționăm repede și împreună. Am purtat o discuție lungă cu doamna președinte von der Leyen când a venit în România să ne prezinte PNRR-ul aprobat pentru România.

Am avut o discuție pe această speță la summit-ul din Slovenia de la care m-am întors aseară. Am reușit împreună cu alții care sunt la fel de preocupați să punem această chestiune în centrul atenției Comisiei Europene, care a primit temă de la noi să pregătească un set de evaluări și măsuri pe care le vom discuta la sfârșitul lunii în Consiliu.

ADVERTISING

Până atunci, miniștrii Energiei vor discuta cu Comisia cele mai bune măsuri. Cum aceste măsuri la nivel european trebuie corelate, negociate, discutate, nu vom putea să luăm măsuri foarte repede”, a explicat Iohannis.

Declaratie de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis după vizita la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă

Declaratie de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis după vizita la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă

Publicată de Privesc.Eu pe Joi, 7 octombrie 2021

Citește și:

Iată şi articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇