Stroe, despre impozitul de 1% pentru marile companii: Ideea nu va fi transpusă în legislație așa cum a definit-o Liviu Dragnea la vremea respectivă

Stroe, despre impozitul de 1% pentru marile companii: Ideea nu va fi transpusă în legislație așa cum a definit-o Liviu Dragnea la vremea respectivă

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni despre introducerea impozitului de 1% din cifra de afaceri pentru marile companii că ideea respectivă nu va fi transpusă în legislaţie aşa cum a definit-o Liviu Dragnea la vremea respectivă, iar forma va fi una mult mai flexibilă.

”Vă pot asigura că ideea respectivă nu va fi transpusă în legislaţie aşa cum a definit-o Liviu Dragnea la vremea respectivă. Până la urmă politica este şi o artă a compromisului şi dacă în momentul de faţă sunt o serie de măsuri care trebuie luate, e un rău necesar. Am pierde enorm mai mult dacă în momentul de faţă nu luăm aceste măsuri”, a spus Ionuţ Stroe în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

ADVERTISING

Liberalul a precizat că ”măsura nu va rămâne aşa”.

”Veţi vedea, forma va fi una mult mai flexibilă. Toate aceste lucruri le vom anunţa public după discuţia de la Comisia Europeană. Până la urmă va fi un plan agreat împreună cu ei care nu numai că va rezolva problema deficitului şi încadrarea în deficit sau o apropiere de ţintă în acest an dar va fi una care va asigura şi credibilitate României în raport cu instituţiile europene şi economie şi care să asigure de acum înainte bani necesari funcţionării sistemului public fără niciun fel de probleme. Procedura de deficit este una urgentă”, a mai arătat Stroe.

ADVERTISING

El a menţionat că acest pachet trebuie să înceapă cu o supleţe a cheltuielii banului public şi a dat asigurări că deocamdată nu vor fi daţi oameni afară.

”Cele 200.000 de locuri vacante în sistemul public vor fi practic şterse, la fel se va încerca o prioritizare a cheltuirii banului public”, a explicat Stroe.

El a arătat că se va încerca şi o reaşezare instituţională a multor instituţii care nu îşi mai regăsesc locul. ”Vorbea premierul despre o comprimare a aparatului statului în sensul dispariţiei unor funcţii de conducere poate chiar de demnitate publică la nivel de secretari de stat”, a arătat el. ”Nu va fi nicio explozie a taxării”, a afirmat Stroe, arătând că se va veni cu acest pachet în Parlament după discuţiile cu Comisia Europeană.

ADVERTISING

”Va fi un pachet extrem de echilibrat, binevenit chiar dacă va deranja”, a explicat Stroe, adăugând că ”nu crede că va lovi în electoratul PNL, care este mult mai informat”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇