Senator PSD: După negocieri extrem de dure, Ciolacu a impus în coaliție impozitul pe cifra de afaceri a multinaționalelor

Senator PSD: După negocieri extrem de dure, Ciolacu a impus în coaliție impozitul pe cifra de afaceri a multinaționalelor

Senatorul PSD Daniel Zamfir, preşedinte al Comisiei Economice, anunţă miercuri într-o postare pe Facebook că, după negocieri extrem de dure, premierul Ciolacu a impus în coaliţie impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru multinaţionale.

„Am reușit! Multinaționalele vor plăti impozit 1% pe cifra de afaceri! Faci profit aici, plătești impozit aici!”, scrie senatorul PSD pe Facebook.

Daniel Zamfir arată că, „după negocieri extrem de dure, premierul Ciolacu a impus în coaliție impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru acele companii multinaţionale care prin celebrul deja mecanism de optimizare fiscala exportau practic tot profitul în paradisuri fiscale”.

ADVERTISING

„Dacă impozitul de 16% pe profit reprezintă mai puțin de 1% din cifra de afaceri, se plătește 1% pe cifra de afaceri. Corect, nu-i aşa?”, a mai scris Zamfir. 

Declarația lui Zamfir vine după ce marți Sorin Grindeanu a opinat că sunt necesare taxa pe lux și impozitarea multinaționalelor, ba chiar un supraimpozit pe profitul băncilor, pentru a acoperi gaura din buget pe termen scurt, chiar dacă a intuit deja că BNR va estima că, pe termen lung, astfel de măsuri vor dăuna economiei.

„În acest moment trebuie să iei anumite decizii. De ce? Pentru că, dacă vom continua în acelaşi mod, nu ne vom înscrie în ţinta de deficit. Dacă nu ne înscriem în ţinta de deficit, avem suspendate fondurile europene şi plătim amendă 0,5 la sută din PIB.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Eu, ca ministru al Transporturilor, să ştiţi că nu îmi permit să trec printr-o perioadă în care am avea suspendate fondurile europene. Nu există proiect în România, în momentul ăsta, pe transporturi, proiect major, care să nu fie finanţat din fonduri europene. Ar însemna că toate lucrurile se stopează. Eu nu pot să susţin aşa ceva. Atunci trebuie luate anumite decizii”, a declarat Sorin Grindeanu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇