PNL propune impozitarea suplimentară a multinaționalelor în schimbul renunțării la impozitul de 3% pe venitul IMM

PNL propune impozitarea suplimentară a multinaționalelor în schimbul renunțării la impozitul de 3% pe venitul IMM

Presat de poziții din ce în ce mai radicale din interiorul PNL, președintele partidului, Nicolae Ciucă, a mers miercuri după amiază, pentru a treia zi la rând, la Palatul Victoria, pentru discuții cu Marcel Ciolacu referitoare la modificarea Codului Fiscal.

Înaintea discuției cu Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanți ai Confederației Patronale „Concordia” și ai Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România.

Oamenii de afaceri au transmis președintelui PNL că vor „un cadru fiscal predictibil și echilibrat, care să asigure stabilitatea necesară depășirii unor perioade de criză și să ofere premise pentru o creștere economică susținută”.

ADVERTISING

Într-o postare pe Facebook, Nicolae Ciucă a transmis că, în discuția de miercuri, „s-a confirmat un punct de vedere la care PNL ține foarte mult: mediul de afaceri trebuie să rămână cel puțin la fel de puternic pentru a putea reprezenta în continuare motorul dezvoltării României.”

”Este, de altfel, și viziunea Partidului Național Liberal și obiectivul pe care îl are în vedere în toate negocierile din această perioadă”, a asigurat președintele PNL.

Noutăți în negocierile pentru modificarea Codului fiscal

De această dată, la întâlnirea Ciucă-Ciolacu a participat și ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, care a prezentat premierului câteva propuneri noi, ce vizează creșterea veniturilor bugetare, astfel încât PNL să nu mai fie acuzat că doar refuză propunerile PSD.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

PNL cere PSD să nu crească la 3% impozitul pe veniturile microîntreprinderilor și propune acum, la schimb, o taxă de 1% pe cifra de afaceri a multinaționalelor.

La capitolul reducerea cheltuielilor statului, PNL propune mai nou desființarea Ministerului Familiei.

PSD crește presiunea pe Ministerul de Finanțe

În paralel, PSD pune presiune suplimentară pe ministerul de Finanțe.

Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la Cheţani, că a cerut Finanțelor să îi dubleze bugetul la rectificare. ”Am cerut 16 miliarde la rectificare. I-am cerut domnului Boloş, am crezut că face infarct când a auzit de 16 miliarde. Asta e, dacă vrei să ai şantiere şi vrei să ai autostrăzi şi căi ferate, lucrurile astea costă”, a declarat Sorin Grindeanu.

ADVERTISING

Ministrul Transporturilor supralicitează – majoritatea proiectelor aflate în derulare sunt finanțate din fonduri europene, deci ar trebui să facă lobby la guvern în primul rând pentru atingerea țintelor PNRR pentru ca Comisia Europeană să nu blocheze fondurile alocate.

Citeşte mai departe articolul Fiscalitatea: PNL propune impozitarea suplimentară a multinaționalelor în schimbul renunțării la impozitul de 3% pe venitul microîntreprinderilor pe Curs de Guvernare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇