Și Ministerul Muncii ia în considerare să-și mute conturile de la BCR

Și Ministerul Muncii ia în considerare să-și mute conturile de la BCR

Deşi preşedintele Klaus Iohannis şi, apoi, purtătorul de cuvânt al Guvernului au susţinut că nu va exista un boicot al României faţă de companiile şi băncile austriece, iată că un minister analizează mutarea conturilor sale de la BCR, deținută de grupul Erste.

Este vorba despre Ministerul Muncii, condus de pesedistul Marius Budăi, care a transmis la cererea Economedia că analizează mutarea conturilor instituțiilor subordonate la CEC Bank, dacă va oferi cele mai bune condiții, începând cu anul 2023.

ADVERTISING

„Pentru o corectă administrare a fondurilor publice, MMSS are obligația să analizeze ofertele bancare prezente pe piață și să le aleagă pe cele corespunzătoare. Astfel, în prezent este în analiză oferta CEC Bank, iar în cazul în care aceasta va fi considerată mai ofertantă în comparație cu altele, începând cu anul 2023 va fi aleasă pentru administrarea serviciilor bancare necesare desfășurării activității.

MMSS nu deține companii, ci instituții subordonate. Aceste instituții sunt ordonatori secundari de credite și au propria personalitate juridică, astfel încât decid asupra relațiilor contractuale pe care le încheie cu băncile comerciale”, arată ministerul.

ADVERTISING

Anterior, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu (tot PSD), a anunţat că unele companii din coordonarea MT îşi mută conturile de la BCR: "Nu e vorba doar de CNAIR, și tot ceea ce ține de CFR, și Administrația Portului Constanța și Aeroporturile. Cei care aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunțat că vor face toate diligențele, nu e o chestiune care ține foarte rapid. Toți se vor muta la o bancă românească, eu cred că e bine. Eu nu am conturi la bănci austriece”.

ADVERTISING

Nu doar Sorin Grindeanu a avut o poziție de acest gen, ci și șeful său de partid, Marcel Ciolacu, cel care urmează să fie premier, potrivit înțelegerii, următoarea dată când Dosarul Schengen va fi discutat.

„Este dreptul meu de a avea o opinie, cum e şi dreptul preşedintelui de a avea o opinie. Conform Constituţiei, preşedintele României are atribuţii în ceea ce priveşte politica externă. Îmi menţin părerea, după votul nejustificat al Austriei, al conducătorilor din Austria, nu al austriecilor, împotriva României total nedrept, umilitor faţă de noi toţi, îmi menţin părerea România în acest moment trebuie să procedeze la fel cum a făcut Austria, să-şi exercite dreptul de veto pentru toate interesele statului austriac", a afirmat Ciolacu, întrebat în legătură cu declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇