Jobul de vis pe care nimeni nu-l vrea: Se oferă salariu de 52.000 de dolari, elicopter și paradisul din "Lord of the Rings" (Foto&Video)

Jobul de vis pe care nimeni nu-l vrea: Se oferă salariu de 52.000 de dolari, elicopter și paradisul din "Lord of the Rings" (Foto&Video)

Departamentul de conservare a naturii din Noua Zeelandă caută o persoană dispusă să lucreze în condiții de izolare într-un parc natural. Deși se plătește bine, foarte puțini s-au arătat interesați de această slujbă.

Condițiile sunt atractive: un salariu la care mulți nici nu visează – 52.327 de dolari americani, naveta cu elicopterul și unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din lume ca loc de muncă.

Și, totuși, Departamentul de Conservare din Noua Zeelandă nu reușește să atragă candidați pentru postul de supervizor al biodiversității în regiunea sălbatică Haast, de pe coasta de vest a Insulei de Sud a Noii Zeelande. Instituția își extinde acum căutarea la nivel global, relatează The Guardian.

ADVERTISING

Slujba va fi în Te Wāhipounamum, o zonă de 26.000 de kilometri pătrați care include lanțuri muntoase, plaje izolate și păduri virgine incluse în patrimoniul mondial al UNESCO în 1990. Munții de aici au constituit decorul fabulos din ecranizarea romanului "Lord of the Rings".

Candidatul care va fi acceptat va lucra pentru protejarea populațiilor recent descoperite de kiwi tokoeka, o pasăre din regiunea Haast. Totodată, va trebui să monitorizeze populațiile locale de foci și șopârle, controlul prădătorilor și populațiile de păsări cântătoare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În anunțul de angajare se specifică faptul că regiunea este "un loc extrem de special în care să trăiești, înconjurat de munți și de ocean, cu activități nesfârșite pentru un entuziast al mișcării în aer liber" și un salariu în jur de 52.327 de dolari americani.

Ziarul New Zealand Herald a scris, însă, luni că apelul departamentului nu a atras un interes deosebit, doar trei persoane anunțându-și intenția de a candida pentru acest post.

Jobul implică izolare, deplasarea în zone sălbatice și îndepărtate, multe fiind accesibile doar cu elicopterul. Wayne Costello, manager de operațiuni, a precizat că postul nu-i pentru oricine, fiind potrivit pentru cei care adoră să petreacă mult timp în natură și în izolare. "Dacă ești interesat de teatru și de operă, probabil nu-i pentru tine", a declarat acesta pentru Stuff.

Departamentul de Conservare nu este singurul care nu găsește angajați care să lucreze în mijlocul naturii. În această lună, agenția de dezvoltare a Coastei de Vest a difuzat o nouă campanie de recrutare, anunțând că se află într-o căutare globală pentru noi angajați. "Căutăm oameni care s-au săturat de aglomerație, mașini și comercialismul orașelor și care preferă mai mult spațiu", a transmis departamentul.

ADVERTISING

Companiile și instituțiile din această regiune neozeelandeză se confruntă cu o penurie de angajați. Autoritățile încearcă să atragă aici angajați în sectorul sanitar, unde sunt disponibile 50 de posturi pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, îngrijire primară, sănătate mintală și servicii spitalicești.

Mai multe sectoare din toată Noua Zeelandă înregistrează o lipsă acută de angajați calificați, întrucât mai mulți neozeelandezi se îndreaptă peste ocean după pandemie, iar imigrația s-a reluat treptat. Site-ul de joburi SEEK a raportat o creștere cu 27% a locurilor de muncă disponibile pe coasta de vest în ultimii ani.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇