Îți dorești să ajungi în Antarctica? Ce zici de un job acolo?

Îți dorești să ajungi în Antarctica? Ce zici de un job acolo?

Ți-ai dorit întotdeauna să ajungi în Antarctica? Află că poți pleca acolo și să primești și bani pentru asta! Antarctic Heritage Trust, din Regatul Unit, primește, până pe 25 aprilie, aplicații de la doritori pentru trei joburi: coordonator al bazei, manager de magazin și asistent general.

Cei care vor fi selectați vor petrece cinci luni, din noiembrie anul acesta și până în martie 2023, la baza A, o bază britanică istorică situată pe mica insulă Goudier din Peninsula Antarctică, scrie Upi.

Reprezentanții Antarctic Heritage Trust menționează că Antarctica este un loc de muncă dificil, cu multe provocări din punct de vedere fizic și mental. Însă și recompensele sunt pe măsură.

ADVERTISING

Temperaturile pe timpul verii pot ajunge doar până la 10 grade Celsius. Majoritatea zilelor se vor situa puțin peste pragul înghețului, însă cerul înnorat și vântul vor face ca vremea să pară mult mai rece.

Munca propriu-zisă va implica petrecerea unor ore în afara sau interiorul bazei, care nu are izolație sau încălzire. Îmbrăcămintea adecvată va fi asigurată, dar totul va fi o provocare. Nici apă potabilă nu există pe insulă. Apa este colectată în canistre de la navele care trec prin zonă, acesta fiind un bun prilej și pentru dușuri, o dată la câteva zile.

ADVERTISING

Nu există nici toaletă la Port Lockroy. O toaletă simplă de campare va trebui să fie golită zilnic.

Există un aragaz și un radiator în bucătăria principală și camera de living, ambele fiind alimentate cu propan. Alimentele sunt trimise din Regatul Unit și cuprind o varietate de produse uscate și conserve, ocazional însoțite de alimente proaspete donate de navele care trec prin zonă.

Situl istoric al Antarctic Heritage Trust a fost deschis în 1944 și a funcționat drept stație de cercetare britanică până în 1962. În 1996, Portul Lockroy a fost restaurat și transformat în muzeu. De atunci, situl a funcționat în timpul verii australe drept loc pentru vizitatori, primindu-i pe cei care doresc să călătorească în Antarctica la bordul vaselor și iahturilor pentru expediții.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇