Instituțiile statului vor avea, din nou, liber să facă angajări

Instituțiile statului vor avea, din nou, liber să facă angajări

De anul viitor, instituțiile statului pot face din nou angajări, pentru că Guvernul nu va prelungi înghețarea din sistemul public introdusă pentru a doua parte a acestui an.

Angajările vor putea fi făcute în limita cheltuielilor de personal aprobate pentru instituția respectivă, au declarat surse guvernamentale pentru Profit.ro.

O nouă blocare a angajărilor la stat va putea fi decisă abia în a doua jumătate a anului următor, dacă evoluția economiei și cea a finanțelor statului necesită o astfel de măsură.

ADVERTISING

Amintim că, în luna iunie, Guvernul a aprobat prin ordonanță de urgență suspendarea ocupării prin concurs sau examen, începând cu data de 1 iulie și până la 31 decembrie 2022, a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, cu excepția posturilor unice.

Măsura a fost necesară pentru a diminua unele cheltuieli de funcţionare a instituţiilor şi autorităţilor publice, în vederea asigurării sursei de finanţare a pachetului de măsuri pentru menţinerea nivelului de trai al categoriilor vulnerabile şi continuarea activităţilor economice, cu respectarea angajamentelor asumate în ceea ce priveşte încadrarea în ţinta de deficit, preciza Guvernul.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

ANAF a anunțat deja că pregătește angajări record și vrea să scoată la concurs anul viitor toate posturile vacante.

Concursurile de recrutare ar putea începe chiar din primul trimestru (intervalul ianuarie-martie), atenţie deosebită urmând să fie acordată deficitului de personal din administraţiile din teritoriu ale Fiscului.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇