Economia americană se redresează, odată cu vaccinarea. Mai multe locuri de muncă, în martie

Odată cu accelerarea vaccinării împotriva COVID-19, economia americană intră într-un proces de redresare. Astfel, în luna martie a fost generat cel mai mare număr de locuri de muncă din ultimele șapte luni.

Această evoluţie ar putea marca începutul celei mai bune performanţe economice anuale din ultimele aproape patru decenii, scrie Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Raportul Departamentului Muncii referitor la piaţa muncii a mai arătat că creşterea numărului locurilor de muncă din februarie a fost peste aşteptările iniţiale.

Cele mai bune două luni în privinţa creşterii numărului de locuri de muncă din istoria SUA sugerează că piaţa muncii a început să se redreseze.

Crearea de locuri de muncă a avut loc în toate sectoarele economice, mulţi oameni revenind la muncă.

Astfel, în primul trimestru au fost create 1,6 milioane de locuri de muncă, iar în luna martie 916.000 (cea mai mare creştere după august anul trecut).

Datele pentru februarie au fost revizuite în urcare, la 468.000 de posturi create, în loc de 379.000.

Preşedintele Biden a salutat aceste creşteri.

”În primele două luni au fost create mai multe locuri de muncă decât în oricare altă administraţie în istorie. Reflectă două lucruri, o nouă strategie economică, concentrată pe construirea de la bază la mijloc, şi una care pune guvernul de partea oamenilor care muncesc”, a afirmat preşedintele.

Creşterile puternice ar putea provoca temeri că economia se supraîncălzeşte, chiar dacă se menţin slăbiciuni ample. Rezerva Federală a semnalat că va menţine timp o perioadă politica ultra-relaxată, pentru a permite o revenire completă.

Citește pe Spotmedia:

Cea mai frumoasă și mai mare promisiune electorală, repetată și uitată la fiecare patru ani

Cu cât ar putea crește taxa pentru parcările de reședință din București. Ce a propus Primăria Generală, ce vor edilii de sector și ce au cerut bucureștenii

O scrisoare deschisă cu autori ascunși după paravan

Pentru „bandiții” din politică, pandemia e un bilet spre parvenire. De ce AUR și PSD nu vor ca pandemia să se termine, odată cu vaccinarea Interviu


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖