Bitcoin depășește 60.000 de euro și se apropie de recordul său absolut

Bitcoin depășește 60.000 de euro și se apropie de recordul său absolut

Bitcoin a depăşit, miercuri, pragul de 60.000 de dolari, apropiindu-se de recordul său absolut, într-o redresare în urma aprobării unui nou tip de plasament.

Miercuri, către ora 13.25 GMT (15.25, ora României), bitcoin a crescut cu 6,67%, la 60.520 de dolari, aproape de vârful istoric de 68.991 de dolari pe care l-a atins în noiembrie 2021.

Cursul acestei criptomonede a depăşit 50.000 de dolari la jumătatea lui februarie şi îşi continuă ascensiunea, relatează AFP.

”Acum că suntem mult mai aproape de retestarea recordului bitcoin, piaţa este mult mai motivată să vadă nivelul retestat şi depăşit”, a spus Joel Kruger, strateg de piaţă la LMAX Group.

ADVERTISING

Economia Bitcoin dictează că, odată cu deschiderea porţilor pieţelor tradiţionale şi adoptarea generală în curs, cererea suplimentară pentru un astfel de activ rar ar trebui să se traducă cu uşurinţă într-un impuls cu mult dincolo de nivelul record din 2021”, a adăugat Kruger, făcând referire la noile ETF-uri bitcoin spot din SUA şi ”primirea promiţătoare” a investitorilor faţă de acestea.

”Faptul că acest lucru vine într-un moment în care sentimentul global este ridicat şi acţiunile americane înregistrează câştiguri record nu afectează cu siguranţă cauza”, a spus Kruger.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Bitcoin a câştigat 24% de când ETF-urile au început tranzacţionarea, pe 11 ianuarie.

Ryan Rasmussen, analist la Bitwise Asset Management, a declarat că impactul pozitiv asupra preţului de până acum este doar vârful aisbergului.

Bitcoin este foarte aproape de maximul istoric din noiembrie 2021. Investitorii se aşteaptă ca acesta să stabilească un nou record.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇