Un bărbat caută de 8 ani la groapa de gunoi un portofel cu bitcoini. Între timp, valorează peste 360 de milioane de dolari

Un bărbat caută de 8 ani la groapa de gunoi un portofel cu bitcoini. Între timp, valorează peste 360 de milioane de dolari

Un bărbat își caută de 8 ani la groapa de gunoi a orașului hard disk-ul pe care l-a aruncat în timp ce făcea curățenie. L-a aruncat crezând că salvase tot ce era important pe el, dar ulterior a descoperit că a omis ceva. În portofelul digital de pe hard avea bitcoini, care între timp au ajuns să valoreze peste 360 de milioane de dolari.

James Howells a aruncat la gunoi hard disk-ul în timp ce făcea curățenie în 2013, acesta ajungând în scurt timp la groapa de gunoi a orașului Newport din Țara Galilor, relatează IFL Science.

ADVERTISING

Britanicul în vârstă de 36 de ani începuse să colecteze bitcoin în 2009, atunci când criptomoneda nu valora mai nimic. Un an mai târziu, computerul său s-a stricat. Deși a păstrat hardul într-un sertar, el a uitat în cele din urmă de existența sa până când a văzut că prețul bitcoin a crescut exploziv, depășind pragul simbolic de 1.000 de dolari.

Cele 7.500 de monede digitale strânse de acesta ajunseseră să valoreze peste 5 milioane de dolari atunci. Doar că între timp aruncase hardul în timpul unei curățenii generale.

După ce și-a dat seama de greșeala făcută, Howells a început să caute disperat hard disk-ul și nu a renunțat nici acum, după 8 ani.

ADVERTISING

"Am vorbit cu unul din tipii de la groapa de gunoi, i-am explicat situația. Și el chiar m-a luat cu camionul său și m-a dus la locul unde e groapa, la șanțul la care lucrează acum. E de dimensiunea unui teren de fotbal și el mi-a zis că după 3 sau 4 luni (hard disk-ul – n. red.) ar fi la o adâncime de un metru, un metru și ceva", a povestit Howells în 2013.

Între timp, bărbatul a promis și o recompensă celor care îl vor ajuta, dar autoritățile locale refuză să lase voluntarii să i se alăture căutării în groapa de gunoi.

ADVERTISING

Consiliul local afirmă că o acțiune de amploare ar fi dăunătoare mediului înconjurător și că nu există certitudinea că hard disk-ul se află măcar acolo.

The search for a bitcoin hard drive worth $350 million lost in a landfill

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇