A lucrat la McDonald's și și-a vândut apartamentul ca să cumpere bitcoin, acum e în topul miliardarilor lumii

A lucrat la McDonald's și și-a vândut apartamentul ca să cumpere bitcoin, acum e în topul miliardarilor lumii

Changpeng Zhao, CEO-ul Binance, platforma de tranzacționare pentru criptomonede, a devenit unul dintre cei mai bogați oameni de pe Pământ.

El se află în topul miliardarilor, cu o avere netă estimată la 96 de miliarde de dolari, potrivit calculelor publicate luni de Bloomberg, informează CNN Business.

Astfel, Zhao a ajuns cot la cot cu fondatorul Oracle, Larry Ellison, și deja e mai bogat decât magnatul indian Mukesh Ambani.

Zhao a făcut o referire luni la noul său statut. ”Nu contează unde ești în ierarhie, doar concentrează-te pe câți oameni poți să ajuți”, a scris el pe Twitter.

ADVERTISING

Marți a făcut o nouă referire: ”Opinie nepopulară: în loc de topuri ale averilor ar trebui să se facă topuri ale acțiunilor filantropice și de caritate”.

Un purtător de cuvânt al Binance a declarat pentru CNN Business că ”Zhao are de gând să doneze majoritatea averii sale, chiar și 99%”.

Ascensiunea antreprenorului chinezo-canadian este un trend răspândit printre cei care operează pe piața cripto-monedelor.

Anul trecut, fondatorii Ethereum și Coinbase, Vitalik Buterin, respectiv Brian Armstrong, au intrat și ei în rândul miliardarilor.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Zhao a fondat Binance în 2017, crescând treptat platforma până a ajuns una dintre cele mai mari din lume.

S-a născut într-o familie de imigranți în Canada, cu posibilități reduse. Chiar a lucrat la McDonald's pentru a-și susține familia. A studiat cibernetica la Universitatea McGill și a lucrat ca trader de software la Bursa de la Tokyo și Bloomberg.

În 2013, a aflat despre bitcoin în timpul unui joc de poker, după care a decis să își pună toate investițiile în criptomonede. Chiar și-a vândut apartamentul ca să cumpere bitcoin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇