Fiat Chrysler și PSA au obținut aprobarea UE pentru fuziunea în valoare de 38 de miliarde de dolari

Fiat Chrysler și PSA au obținut aprobarea UE pentru fuziunea în valoare de 38 de miliarde de dolari

Fiat Chrysler și rivalul francez PSA au obținut aprobarea autorității europene pentru concurență, luni, pentru fuziunea lor în valoare de 38 de miliarde de dolari pentru a crea al patrulea producător auto din lume.

Asocierea ar putea ajuta companiile să facă față provocărilor de a fabrica vehicule mai curate și efectelor pandemiei globale, anunță Reuters.

Comisia Europeană a declarat că PSA își va extinde acordul cu Toyota Motor prin creșterea capacității Toyota și reducerea prețurilor de transfer pentru vehicule, piese de schimb și accesorii pentru a răspunde problemelor de concurență din UE.

ADVERTISING

„Accesul la o piață competitivă pentru autoutilitare comerciale mici este important pentru mulți lucrători independenți și pentru companiile mici și mijlocii din întreaga Europă”, a declarat comisarul european pentru concurență Margrethe Vestager într-un comunicat.

Vor permite acces rivalilor

Fiat și PSA vor permite, de asemenea, rivalilor să acceseze rețelele lor de reparații și întreținere pentru autoutilitare pentru a ajuta noii intrați să se extindă pe piață, a declarat autoritatea competitivă din UE.

ADVERTISING

Entitatea care va rezultaa în urma fuziunii, denumită Stellantis, va deține mărci precum Fiat, Jeep, Dodge, Ram și Maserati, precum și Peugeot, Opel și DS.

Companiile preconizează că finalizarea fuziunii va avea loc până la sfârșitul primului trimestru al anului viitor.

Acționarul majoritar al FCA este Exor, holdingul familiei italiene Agnelli, în timp ce investitorii PSA sunt familia Peugeot, guvernul francez și Dongfeng din China.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate știrile de auto de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇