Percheziții la Spitalul Witting din Capitală, într-un dosar de abuz în serviciu legat de achiziții în pandemie

Percheziții la Spitalul Witting din Capitală, într-un dosar de abuz în serviciu legat de achiziții în pandemie

Două percheziții au loc în Capitală, într-un dosar cu acuzații de abuz în serviciu, una dintre acestea la Spitalul Clinic Nr. 1 Witting.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 anunță, într-un comunicat de presă, că a doua percheziție are loc la o societate comercială.

Conform sursei citate, nu a fost respectată legislaţia în procedura de achiziţie a echipamentelor de protecţie COVID-19.

Instituţia purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În cursul zilei de 26.03.2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează două percheziţii domiciliare în două locaţii de pe raza municipiului Bucureşti, din care una este la sediul unei persoane juridice (societate comercială), iar cealaltă Ia sediul unei instituţii publice (Spitalul Clinic Nr. 1 Witting Bucureşti).

Percheziţiile domiciliare se efectuează într-un dosar în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 Cod penal referitor la nerespectarea legislaţiei în procedura de achiziţie a echipamentelor de protecţie COVID 19.

comunicat Ministerul Public
ADVERTISING

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

A.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇