Inițiativa ”Fără penali” rămâne blocată în Senat: Iar a fost boicotată ședința, așa că nu se mai ajunge la vot. Explicaţia PNL

Inițiativa ”Fără penali” rămâne blocată în Senat: Iar a fost boicotată ședința, așa că nu se mai ajunge la vot. Explicaţia PNL

Liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, Cătălin Drulă, a anunțat că Biroul Permanent al Senatului nu a avut cvorum pentru a desfăşura şedinţa de joi, programată la ora 12:00.

Prin urmare, nu se poate convoca un nou plen la Senat, iar iniţiativa cetăţenească ”Fără penali în funcţii publice” nu ajunge la vot.

”În ședința de Birou Permanent a Senatului, desfășurată online la ora 12, s-au prezentat doar reprezentatul USR și președintele interimar al camerei.

Toți ceilalți 10 reprezentanți ai partidelor, PSD, PNL și UDMR, au absentat, deși ședința e la un click distanță.

E clar mesajul: nu vor referendum Fără Penali pe 6 decembrie. Îl știam și bănuiam, dar am sperat că poate înțeleg să nu joace murdar față de așteptările milioanelor de oameni care vor Fără Penali în Funcții Publice în Constituție.

ADVERTISING

Un parlament toxic, o clasă politică a penalilor. Asta avem. Veniți la vot pe 6 decembrie să scăpăm de ei!”, a scris Drulă, joi, pe contul său de Facebook.

ACTUALIZARE: VECHEA CLASĂ POLITICĂ NU VREA FĂRĂ PENALI PE 6 DECEMBRIEÎn ședința de Birou Permanent a Senatului,...

Posted by Cătălin Drulă on Thursday, November 12, 2020

Anterior, liderul senatorilor USR, Radu Mihail, a cerut convocarea unui Birou Permanent și unui nou plen astăzi, doar pentru a fi votată inițiativa ”Fără penali”.

Tocmai am depus solicitarea să convocăm un Birou Permanent și un nou #plen astăzi, doar pentru a vota #FărăPenali, atât...

Posted by Radu Mihail on Wednesday, November 11, 2020

Lista lui Mihai Șora pentru Moș Nicolae: Fără penali în funcții publice și 300 de parlamentari în acel căsoi

De ce au lipsit liberalii

Liberalii au transmis că PNL a boicotat şedinţa de joi a Biroului Permanent pentru că este dominată de majoritatea PSD.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”PNL a boicotat ședința conducerii Senatului dominată de majoritatea PSD pentru că vrea ca Inițiativa Fără Penali să fie adoptată! În acest moment, PSD - “groparul justiției”, autorul OUG 13, ar respinge acest proiect de revizuire a Constituției, care amintim că trebuie să fie votat de două treimi din parlamentari.

Majoritatea toxică PSD din Senat (nu mai puțin de jumătate din senatori sunt în momentul de față membri PSD) de-abia așteaptă să voteze împotriva proiectului “Fără penali”!

PNL garantează adoptarea inițiativei “Fără penali” și a propunerii de revizuire a Constituției în conformitate cu referendumul pe justiție inițiat de președintele României în data de 26 mai 2019 și votat de peste 6 milioane de români. Acest lucru se va întâmpla odată cu învestirea noului Parlament!”, au anunțat membrii PNL.

ADVERTISING

❗ #PNL a boicotat ședința conducerii Senatului dominată de majoritatea PSD pentru că vrea ca Inițiativa Fără Penali să...

Posted by Partidul Naţional Liberal on Thursday, November 12, 2020

Și ședința de miercuri a fost boicotată

Inițial, miercuri trebuia să aibă loc ședința de plen a Senatului, însă aceasta nu s-a mai desfășurat, după ce liberalii și membrii USR au făcut boicot.

Așadar, s-a ajuns la lipsă de cvorum, după ce și-au înregistrat prezența doar 58 de senatori.

Anterior, PNL și USR au anunțat că vor boicota ședința, din motive diferite, chiar dacă urma să fie votată iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei „Fără penali în funcţii publice”.

De asemenea, pe agenda ședinței figura și cererea de reexaminare a președintelui Iohannis privind legea care permite Parlamentului să decidă data alegerilor, și nu Guvernul.

Iată aici detalii – Ședința Senatului nu s-a putut ține din lipsă de cvorum, așa că inițiativa ”Fără penali” nu a fost votată. De ce a cerut Cazanciuc prezenţa fizică şi PNL a recurs la boicot

Conform USR PLUS, era necesar ca inițiativa să fie votată joi, pentru ca referendumul să fie organizat în 6 decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇