Victor Rebengiuc şi-a anunţat retragerea. Rolul din spectacolul „Tatăl” va fi ultimul

Victor Rebengiuc şi-a anunţat retragerea. Rolul din spectacolul „Tatăl” va fi ultimul

Victor Rebengiuc a anunţat că se retrage din activitate, după rolul din spectacolul „Tatăl”, de Florian Zeller, pus în scenă la Teatrul „Bulandra”.

„Am 89 de ani, în curând o să am peste câteva luni 90, nu mai merge! Trupul meu nu-mi mai permite, sănătatea mea e în mare suferinţă, e greu. M-am luptat foarte tare în repetiţiile astea ca să pot juca rolul ăsta. Sper să-l pot juca şi în faţa publicului de câte ori voi putea, dar nu mai vreau să mai antamez un alt rol. Gata! E ultimul rol pe care-l joc!”, a declarat actorul la Digi24.

ADVERTISING

Avanpremiera „Tatăl”, în regia lui Cristi Juncu, va avea loc sâmbătă şi duminică, de la ora 19:00. 

Textul, laureat în 2014 al premiului Moliere pentru cea mai bună piesă şi nominalizat în 2016 la premiile Tony şi Laurence Olivier, a fost tradus în limba română de Carmen Iernilă, Raluca Aprodu adaptându-l pentru scenă.

Alături de Victor Rebengiuc  - în rolul unui tată bătrân care îşi caută reperele fixe, rătăcit printre percepţii fluide - din distribuţie fac parte: Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan şi Constantin Dogioiu.

ADVERTISING

Cu o carieră artistică impresionantă, care se întinde peste şase decenii şi jumătate, Victor Rebengiuc este unul dintre cei mai importanţi actori de film, teatru şi televiziune din România.

Printre numeroasele premii şi distincţii oferite legendarului actor de-a lungul carierei sale se numără Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a (1967) „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice” şi Ordinul Naţional „Steaua României" în grad de Cavaler (2017).

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇