Reguli de bun simț în avion, viralizate pe TikTok: Scoaterea pantofilor e un semn de prost gust, dar unora nu le pasă

Reguli de bun simț în avion, viralizate pe TikTok: Scoaterea pantofilor e un semn de prost gust, dar unora nu le pasă

Un influencer care postează pe TikTok conținut despre călătorii a prezentat o listă de reguli de etichetă care ar trebui respectate în avion. El a menționat și obiceiul unor pasageri de a renunța la încălțăminte în timpul zborului.

Ben Keenan, în vârstă de 30 de ani, a atras atenția pe TikTok cu un clip în care arată cum trebuie să ne comportăm când urcăm la bordul unui avion și ce ar trebui să evităm. Materialul video a fost postat în categoria FlightTok, unde autorii își prezintă opiniile despre regulile de etichetă din avion, iar publicul este de obicei împărțit – unii sunt de acord, alții nu.

Keenan, care postează materiale în contul @ivebentraveling, a publicat prima oară clipul în 2022, dar l-a pus din nou săptămâna aceasta, iar materialul a depășit 300.000 de vizualizări, relatează Insider.

@ivebentraveling

Replying to @vicster992 here you go, now commit it to memory 😡 #traveltiktok #airplaneetiquette #traveletiquette

♬ original sound - Ben Keenan

Lunga listă de reguli include mai multe recomandări, printre care:

ADVERTISING
  • pasagerii trebuie să-i salute pe însoțitorii de zbor când urcă la bord;
  • nu se schimbă scutecele bebelușilor stând pe scaun, ci la toaletă;
  • coatele, picioarele și alte părți ale corpului trebuie să nu stea în drumul celor care trec pe culoar;
  • nu aduceți la bord lucruri cu miros puternic;
  • nu aplaudați și nu vă ridicați în picioare imediat după aterizare.
@ivebentraveling

Replying to @alex...lucas Can you take your shoes off on an airplane? 👟 #traveltiktok #traveletiquette #airplaneetiquette

♬ original sound - Ben Keenan

Unii dintre cei care au văzut clipul au considerat că unele reguli sunt prea pretențioase, de pildă, să te uiți înapoi înainte de a-ți înclina scaunul spre spate, dar și cea potrivit căreia pasagerii nu ar trebui să-și scoată niciodată încălțămintea, oricât de lung și de obositor ar fi zborul.

ADVERTISING

"Nu… cu siguranță îmi scot pantofii! Și nu mă uit în spate să verific… Îmi înclin scaunul ușor, totuși", a replicat cineva.

"Sunt de acord cu majoritatea, dar, scuze, îmi dau pantofii jos", a scris altcineva.

Cei mai mulți au fost, însă, de acord cu opiniile lui Keenan, iar unii au folosit ocazia pentru a-și povesti experiențele teribile de care au avut parte în timpul unui zbor. O persoană a povestit că a fost terorizată de o femeie care și-a tăiat unghiile de la picioare în prima din cele opt ore ale călătoriei, iar altcineva a spus că a văzut un bărbat care a aruncat pe podea un plasture folosit.

Unii chiar l-au întrebat despre alte aspecte de etichetă, precum oferirea de carduri cadou însoțitorilor de zbor, în speranța că vor primi tratament special.

Într-unul dintre cele mai populare clipuri, el spune că locul din mijloc este cel mai prost.

Printre alte opinii exprimate, el a mai spus și că, în general, pasagerii nu ar trebui să se comporte mizerabil cu însoțitorii de zbor, iar părinții ar trebui să aibă un plan prin care copiii lor să-și consume energia înainte de a urca la bord.

ADVERTISING

Keenan, care are peste 80.000 de urmăritori pe TikTok, a spus pentru Insider că misiunea lui este de a exprima într-o manieră satirică "frustrările pe care toți le simțim când călătorim".

"La urma urmei, toți dăm în călătoriile noastre de cineva pe care ne-am dori să-l privim în ochi și să-i spunem 'Știi, există un mod mai drăguț, mai eficient, mai conștient, de a face ceea ce faci tu acum'", a explicat el.

Influencerul a postat până acum 45 de clipuri pe tema etichetei din avion, iar opiniile lui au atras milioane de vizualizări. El spune că succesul acestor materiale l-a inspirat să creeze mai multe: "A fost clar că nu eram singurul cu frustrări din aeroporturi și oamenii s-au simțit bine să-și exprime părerile în secțiunea de comentarii."

Dezbaterile despre comportamentul în avion au revenit în actualitate după ce un pasager a urinat pe un alt călător în timpul unui zbor al companiei American Airlines. Incidentul s-a petrecut pe 23 aprilie, într-un avion care zbura pe ruta New York - New Delhi, după ce doi pasageri s-au luat la ceartă. Potrivit postului indian 18TV citat de South China Morning Post, pasagerul care a urinat era beat.

Este al treilea incident de acest gen după ce în noiembrie un pasager care călătorea pe aceeași rută a urinat pe alți pasageri. Banca Wells Fargo a concediat în ianuarie un angajat care a fost acuzat că a urinat pe o persoană care stătea lângă el, în timpul unui zbor Air India de la New York spre Delhi.

La începutul lunii martie, un student de 21 de ani a urinat pe alt pasager care dormea, în timpul cursei American Airlines de la New York la Delhi.

În toate cazurile, pasagerii care au comis aceste fapte erau în stare de ebrietate. După incidentul din noiembrie, conducerea companiei Air India a anunțat că își revizuiește politica de servire a băuturilor alcoolice la bord.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇