A scris 14 ani o carte care nu s-a vândut într-un deceniu. Un clip de 16 secunde pe TikTok a transformat-o în bestseller

A scris 14 ani o carte care nu s-a vândut într-un deceniu. Un clip de 16 secunde pe TikTok a transformat-o în bestseller

Lloyd Devereux Richards, avocat și tată a trei copii, și-a petrecut 14 ani din viață urmându-și visul de a scrie o carte. În următorii 11 ani a tot sperat că volumul va avea succes, dar acesta nu se vindea. Până când fiica sa a postat un clip pe TikTok.

Fata a pus pe platforma de socializare o înregistrare de numai 16 secunde, în care explică pe scurt cum tatăl ei a lucrat timp de 14 ani la acest roman și că el e fericit că și-a împlinit visul, chiar dacă volumul nu se vinde grozav. „Mi-ar plăcea ca el să aibă ceva vânzări. Nici măcar nu știe ce este TikTok”, a fost mesajul fetei.

ADVERTISING

A urmat o surpriză colosală: înregistrarea care descrie cât de mult i-a luat lui Richards să-și termine cartea a devenit virală și a depășit peste 40 de milioane de vizualizări. Vânzările au explodat, iar romanul, intitulat "Stone Maidens", a ajuns pe primul loc în topul celor mai căutate cărți despre criminali în serie de pe Amazon, relatează BBC.

@stonemaidens

It’s a beautifully written thriller on Amazon 🥹❤️ #stonemaidens #booktok #authorsoftiktok #thrillerbooks #books

♬ original sound - e

În ultimii ani, TikTok, o platformă de conținut video scurt, a contribuit la creșterea vânzărilor a sute de cărți, inclusiv prin hashtag-ul #BookTok, pe care cititorii îl folosesc pentru a discuta despre autorii preferați și cărțile care le plac. Numai în 2021, BookTok a ajutat autorii să vândă 20 de milioane de exemplare tipărite, potrivit New York Times.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Utilizatorii rețelei TikTok s-au declarat încântați de cartea pe care Richards nu reușea să o vândă. "În viața mea n-am comandat ceva atât de repede", a spus un utilizator.

Vestea succesului neașteptat l-a copleșit pe Richards, care a citit cu ochii în lacrimi comentariile la postarea fiicei sale după ce aceasta i-a dat vestea că a devenit cunoscut în toată lumea. "Cu ajutorul lor, ești numărul unu", i-a spus ea plângând.

Fiica lui Richards a povestit că acesta, care locuiește cu familia lui în Montpelier, Vermont, Statele Unite, era mulțumit doar pentru că reușise să termine romanul pe care îl publicase în 2012. Cartea spune povestea unui criminalist de la FBI aflat pe urmele unui criminal în serie care ștrangulează femei și le aruncă trupurile în râpele din sudul statului Indiana.

ADVERTISING

Volumul ar putea fi inspirat din activitatea profesională a autorului. El a dobândit experiență în cercetarea criminalistică în perioada în care a lucrat ca grefier principal la un tribunal din Indiana, analizând și scriind rapoarte pentru opiniile publicate, inclusiv unul asupra apelului formulat de un criminal în serie condamnat la moarte, se arată în biografia lui Richards de pe Amazon.

"După 25 de ani de puțină speranță", succesul lui ar trebui să fie un exemplu că nu trebuie să renunți niciodată, a spus fiica lui într-o altă înregistrare video de pe TikTok. "Ultimele zile… nu pot să le înțeleg", a spus Lloyd Devereux Richards, adăugând: "Mă simt foarte binecuvântat."

Proaspătul scriitor de succes nu are, totuși, prea mult timp la dispoziție ca să sărbătorească. El lucrează acum la o continuare a romanului, potrivit biografiei de pe Amazon.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇