Plajele din Vadu și Corbu sunt invadate de gunoaie: Scutece pentru copii, măști și sticle de bere

Plajele din Vadu și Corbu sunt invadate de gunoaie: Scutece pentru copii, măști și sticle de bere

Plajele sălbatice Corbu și Vadu erau odinioară vizitate de puțini turiști. Însă odată cu pandemia, acestea au fost invadate de numeroși oameni care au încercat să scape de aglomerația de pe celelalte plaje ale litoralului românesc.

Astfel, aici ajung acum în fiecare weekend peste cinci mii de turiști, cu rulote sau corturi.

Și, din păcate, mulți dintre ei nu își adună gunoiul la plecare, iar în urma lor rămân pe plajă cutii, pachete de țigări goale, șervețele, resturi de mâncare, sticle goale de bere, măști, chiar și scutece pentru copii, potrivit Digi24.

ADVERTISING

Pavel, un turist din Polonia venit la Corbu, spune că a rămas uimit de gunoiul văzut pe plajă și subliniază că la el în țară nu există așa ceva.

”Am călătorit o săptămână de la Cluj-Napoca la Constanța. Sunt gunoaie peste tot. În Polonia toată lumea își ia gunoiul cu ea. Este mult gunoi în parcuri, este mult gunoi pe plajă, nu este frumos”, a afirmat el.

Plaja Corbu a fost inclusă în Rezervația Delta Dunării, iar aruncatul gunoaielor pe jos sau în apă este interzis, dar se pare că românii nu se sperie de amenzi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Amenzi de 13.000 de lei pentru campare ilegală şi pentru accesul cu maşinile pe plajele de la Vadu şi Corbu/ Administraţia Rezervaţiei acuză un adevărat ”dezastru”

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇