Norvegia a inaugurat un pod pietonal pe deasupra unei cascade de aproape 200 de metri. Cum se pot bucura acum turiștii de natură (Video)

Norvegia a inaugurat un pod pietonal pe deasupra unei cascade de aproape 200 de metri. Cum se pot bucura acum turiștii de natură (Video)

Țările care au investit din timp în turism au șanse să treacă mai ușor peste criza din domeniu cauzată de Covid 19. Spre exemplu, Norvegia a inaugurat vineri un proiect inedit, început acum un deceniu. Este vorba despre un pod pietonal pe deasupra uneia dintre cele mai cunoscute cascade din țară.

Cascada Vøringsfossen – unde apa cade de la 182 de metri – este a abia a 83-a cea mai înaltă din Norvegia. Dar este una dintre cele mai spectaculoase și, în consecință, e foarte apreciată de turiști.

În aceste condiții, autoritățile s-au gândit încă de acum un deceniu să facă ceva pentru a o pune și mai bine în valoare și a crește chiar mai mult numărul de vizitatori.

ADVERTISING

Așa că au luat legătura cu arhitectul Carl-Viggo Holmebakk. Iar acesta a creat un pod cu 99 de trepte, care să le permită vizitatorilor să treacă, la pas, pe deasupra unei prăpastii, direct peste cursul cascadei.

Lucrările au început în 2015. Și au durat mult din cauză că, la Cascada Vøringsfossen se poate lucra doar vreme de câteva luni pe an, în timpul verii. Dar încet-încet, proiectul a prins contur, în ciuda tuturor dificultăților, potrivit CNN.

A rezultat un pod sigur, pe care-l pot parcurge chiar copiii și vârstnicii, care vor să treacă dintr-o parte în alta a Văii Hølmebakk fără a mai fi nevoiți să își ia ochii de la cascadă.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe
NEW step bridge over Vøringsfossen waterfall | NORWAY

Norway's most famous waterfall - Vøringsfossen - got a spectacular upgrade. New step bridge across the gorge is now open to the public! The project is a part of Norwegian Scenic RoutesArchitect: Carl-Viggo Hølmebakk.Video ???? Harald Chr. Eiken @vmproduksjon.no

Publicată de Visit Norway pe Joi, 20 august 2020

Podul nu premite și traversarea în scaun rulant. Pentru persoanele cu astfel de nevoi speciale se pregătește acum o rețea de poteci, în zona cascadei.

Iar podul spectaculos – inaugurat vineri, pe 21 august – este doar o parte a unui proiect mai mare, care include reamenajarea unor poteci și cerarea unei platforme cu belvedere și cafenea, în zona cascadei. Totul costă 4,4 milioane de dolari și va fi gata în 2022.

ADVERTISING

Carl-Viggo Holmebakk spune că – deși el a gândit podul – tot a fost impresionat când l-a văzut ridicându-se peste Valea Hølmebakk.

Dar, mai spune modest arhitectul, n-ar tebui să uităm un lucru: Podul nu e o minune, ci doar un mijloc. Adevărata minune - pentru potențarea căreia s-a construit podul - este Cascada Vøringsfossen.

Citește și:

Toți cei care vin în Grecia pe cale terestră şi maritimă au nevoie, din 17 august, de test COVID-19 negativ. Pentru români e valabil și la avion

Avertismentul Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc: Până în octombrie, 30% din HoReCa o să închidă uşile dacă nu găsim o soluţie


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇