Garderoba bărbătească cu cel mult 10 piese: de ce ai nevoie

Garderoba bărbătească cu cel mult 10 piese: de ce ai nevoie

O garderobă bărbătească nu trebuie neapărat să conţină multe piese, ci mai degrabă trebuie că acestea să se potrivească între ele şi să fie alese în funcţie de stilul personal şi alură. Alegerea hainelor de zi cu zi, cât şi a celor de ocazie nu trebuie să fie o corvoadă şi nici nu ai nevoie să achiziţionezi piese noi pentru fiecare eveniment. 

Minimalismul este un trend ce a acaparat lumea modei, a design-ului şi a stilului de viaţă. Acesta se axează pe eliminarea lucrurilor inutile, pe linii simple şi pe o potrivire perfectă între piese. O garderobă minimalista se poate încadra chiar şi în 10 piese, excluzând desigur pantofii şi accesoriile. 

ADVERTISING

Dacă îţi doreşti să pui bazele unui set de haine simple, uşor de purtat şi care să îţi vină perfect, fără a depăşi 10 piese, avem pentru tine câteva idei utile:

Descoperă de ce ai nevoie pentru o garderobă bărbătească cu maximum 10 piese

Două sau trei perechi de blugi

Denimul este unul dintre cele mai versatile materiale. Are avantajul de a fi foarte rezistent, iar blugii în general pot rezista ani şi ani de zile în stare perfectă chiar dacă îi speli frecvent la maşină. Pentru o garderobă de bază, găseşte două sau trei perechi de blugi care să ţi se potrivească mănușă. Sfatul nostru este să optezi pentru denim gros, de calitate şi culori clasice precum albastru închis, albastru sau negru. Evită blugii cu aplicaţii şi alte artificii deoarece se pot demoda uşor şi se asortează ceva mai greu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

O pereche sau două de pantaloni eleganţi

O pereche de pantaloni eleganţi este suficientă dacă participi la evenimente black ţie foarte rar. În cazul în care mergi frecvent la evenimente elegante, optează pentru două perechi. Materialul trebuie să fie de calitate şi croiul impecabil, de aceea este o idee bună să îi faci la un croitor sau să îi achiziţionezi de la un magazin ce îi poate modifica special pentru tine.

Două tricouri simple

Tricourile simple se asortează uşor cu blugii, sunt comode şi se pot purta indiferent de anotimp. Vara le vei purta ca atare, iar iarna poţi pune pe deasupra o geacă. Alege tricouri în culori uni, precum bej, alb sau gri cu decolteu rotund sau în V.

ADVERTISING

Două cămăşi

Pentru o gardoerbă minimalistă, două cămăşi vor fi suficiente. Achiziţionează o cămaşă simplă, pe care să o poţi purta atât cu blugi, cât şi cu pantaloni eleganţi şi o cămaşă de ocazie, pe care să o îmbraci doar la evenimentele deosebite.

O geacă de calitate

O geacă de calitate o vei putea purta ani în şir, iar cea mai bună idee este să alegi un model versatil, în nuanţe uni. Există o mulţime de geci pentru bărbaţi pe Monarchformen.ro pe care le poţi purta atât iarna, cât şi toamna. Nu uita să te asiguri că geaca îţi vine bine: aceasta nu trebuie să îţi fie scurtă în talie sau la mâneci.

Inspiră-te din ideile de mai sus pentru a-ţi crea propria garderoba minimalista. Desigur, vei mai avea nevoie şi de alte piese şi accesorii pe termen lung, însă cele 10 piese esenţiale cu siguranţă te vor ajuta să creezi outfituri simple zi de zi, indiferent de ocazie.