Cum să aplici corect un parfum: 5 sfaturi

Cum să aplici corect un parfum: 5 sfaturi

Aplicarea parfumului poate să pară un lucru banal, pe care îl cunoaște toată lumea. Totuși, există recomandări de care poți ține cont, astfel încât să-l aplici corect, iar aroma să persiste cât mai mult timp.

Folosirea corectă a parfumului nu face referire doar la cantitatea pe care o aplici pe piele. Descoperă sfaturile utile, care îți vin în ajutor atunci când folosești parfumul preferat.

Aplică parfumul imediat după duș

Primul truc util pentru aplicarea parfumului constă în folosirea lui imediat după ce ai ieșit din duș. Motivul? Porii sunt deschiși, iar pielea este hidratată, așa că parfumul se imprimă mai bine pe piele decât de obicei.

ADVERTISING

Pielea umedă și curată absoarbe parfumul, pentru un miros unic. Dacă nu ai ocazia să faci duș, poți folosi un parfum elegant de la Infinite Love, după ce ai aplicat pe corp o loțiune hidratantă, fără miros. În acest fel, parfumul rezistă mai mult. 

Folosește parfum pe zonele puternic vascularizate

Cu siguranță ai auzit de acest sfat, pe care merită să ți-l reamintim. Ca să miroși bine cât mai multe ore, folosește parfumul în zonele intens vascularizate. La nivelul gâtului sau la încheieturile mâinilor, venele sunt mai proeminente și emană mai multă căldură. Acest lucru intensifică mirosul unui parfum.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Îți place să folosești parfum pe tot corpul? Pe lângă zonele de mai sus, există și altele, la fel de avantajoase pentru păstrarea mirosului plăcut. De pildă, poți să aplici parfumul pe piept, pe abdomen, în zona de după urechi sau chiar în spatele genunchilor. La fel ca gâtul și încheieturile, aceste zone păstrează căldura și ajută la o difuzare uniformă a parfumului.

Rămâi la metoda pulverizării

Aplică parfumul pe încheieturile mâinilor sau pe gât și evită frecarea zonei. Mai simplu spus, rămâi la metoda pulverizării parfumului. În caz contrar, poți să diluezi notele de top, amestecând parfumul cu uleiurile naturale ale corpului.

ADVERTISING

Nu aplica mai mult parfum decât este nevoie

Din dorința de a mirosi bine pe tot parcursul zilei, tindem să utilizăm mai mult de 2-3 pulverizări. Fie ca mergi la birou sau ai o intalnire, ar fi bine să nu aplici parfum în exces. Pe lângă faptul că mirosul prea intens poate fi deranjant pentru cei din jur, aplicarea unei cantități mari nu garantează și persistența mirosului.

Desigur, nu există o regulă scrisă care să te învețe cât parfum să folosești. Cu toate acestea, specialiștii recomandă să nu aplici mai mult de două pulverizări.

Gândește-te și la de nivelul de concentrație al parfumului pe care îl ai. Cele mai concentrate sunt parfumul sau esența de parfum, urmate de apa de toaletă sau apa de colonie. Cu cât parfumul este mai concentrat, cu atât aroma o să reziste mai mult.

Aplică parfumul preferat și pe haine

Deși se recomandă aplicarea parfumului în zone puternic vascularizate, poți să folosești aroma preferată și pe haine. Evită pulverizarea directă pe hainele albe sau gri, ori pe articolele din mătase, pentru a evita pătarea lor.

Un truc util ar fi parfumarea unor șervețele de hârtie, pe care să le introduci în dressing, printre haine. Astfel, te asiguri că obiectele vestimentare miros frumos de fiecare dată când le porți.

Investește în parfumuri de calitate și nu vei da greș. Poți păstra în minte și sugestiile noastre, pentru aplicarea corectă a parfumului.