Casa în care a copilărit cosmonautul Dumitru Prunariu va fi transformată în muzeu şi observator astronomic

Casa în care a copilărit cosmonautul Dumitru Prunariu va fi transformată în muzeu şi observator astronomic

Casa în care a copilărit cosmonautul Dumitru Prunariu, din satul Groşi, judeţul Timiş, urmează să fie preluată de Consiliul Judeţean Timiş şi transformată într-un muzeu care să găzduiască tabere de copii şi un observator astronomic.

O discuţie în acest sens a avut loc, joi, între vicepreşedintele CJ Timiş Alexandru Proteasa şi Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spaţiu.

"Timişul se va îmbogăţi cu un nou punct de atracţie pe harta turistică. Am discutat astăzi cu Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în spaţiu, despre posibilitatea preluării de către CJ Timiş a casei din comuna timişeană Margina, satul Groşi, în care acesta a copilărit.

ADVERTISING

Ne dorim să realizăm acolo un punct muzeal şi, de ce nu, gândind pe termen lung, o tabăra pentru copiii interesaţi de astronomie şi chiar un observator astronomic.

Momentan, ne aflăm în punctul în care analizăm cea mai potrivită metodă de a pune în practică acest deziderat. Beneficiind de deschidere din partea dlui Prunariu, am siguranţa că vom ajunge la o concluzie care să fie un câştig pentru judeţul nostru", a scris Alexandru Proteasa pe pagina sa de Facebook.

Timișul se va îmbogăți cu un nou punct de atracție pe harta turistică. Am discutat astăzi cu Dumitru Prunariu, singurul...

Publicată de Alexandru Proteasa pe Joi, 20 mai 2021

În aceste zile s-au împlinit 40 de ani de la singurul zbor al unui român în spaţiu. Dumitru Prunariu a petrecut, în cadrul misiunii Soyuz 40 din 14 - 22 mai 1981, şapte zile, 20 de ore şi 42 de minute în spaţiul cosmic.

ADVERTISING

Dumitru Prunariu este cetăţean de onoare al judeţului Timiş, iar joi s-a aflat într-o vizită în satul copilăriei sale.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇