Care sunt specificațiile la care să te uiți înainte de a achiziționa un TV

Care sunt specificațiile la care să te uiți înainte de a achiziționa un TV

Ești în căutarea unui televizor nou, însă nu știi care sunt specificațiile pe care ar trebui să le cauți?  Acest lucru este de înțeles, deoarece există o piață largă de produse din care poți alege. În prezent, majoritatea modelelor folosesc diferite tehnologii și caracteristici pentru care îți trebuie cunoștințe specifice în domeniu. Achiziționarea unui televizor nou este o investiție pe termen lung și costisitoare, așadar, este important să fii informat pentru a alege produsul potrivit nevoilor tale. Dacă vrei să afli care sunt specificațiile la care să te uiți înainte de a achiziționa un TV, citește în continuare acest articol.

ADVERTISING

TOP 5 criterii care să te ajute să alegi televizorul potrivit nevoilor tale

Dimensiunea ecranului

Este bine să alegi dimensiunea ecranului în funcție de spațiu în care vrei să îl amplasezi, dar și de distanța dintre punctul în care privești și televizor. În general, este recomandat un televizor  cu diagonala de 80 cm sau 110 cm pentru dormitor, cu diagonala de 126 cm sau 152 cm pentru sufragerie, iar pentru încăperile de mari dimensiuni, poți alege o diagonală de peste 152 cm.

Tehnologia ecranului

ADVERTISING

Poate unul dintre cele mai importante criterii care te duce mai aproape de televizorul mult visat este tehnologia ecranului. Tehnologia LED este o alegere unde raportul calitate preț face diferență, însă tehnologia OLED este cu mult mai avansată, mai ales dacă ești pasionat de culori clare și dinamice. Dacă ești interesat de device-uri premium, de ultimă generație, atunci trebuie să știi că televizoarele Samsung folosesc tehnologia QLED care pun în valoare calitatea imaginii.

Calitatea sunetului

Televizoarele s-au îmbunătățit de-a lungul anilor și în ceea ce privește calitatea sunetului.  Astfel, pentru modelele de ultima generație nu mai este necesar să achiziționezi un sistem de sunet separat, deoarece o mare parte din modelele de pe piață au deja un volum clar și bine echilibrat.

ADVERTISING

Calitatea imaginii

Rezoluția ecranului reprezintă numărul de pixeli care alcătuiesc imaginea televizorului. Cu cât sunt mai mulți pixeli, cu atât imaginea devine mai clară. Astfel, poți opta pentru 8K, 4K sau HD, în funcție de preferințele tale. găsești o gamă variată de produse în magazinul de specialitate Altex.ro, cunoscut pentru varietate, dar și pentru prețurile avantajoase.

Smart TV sau Non Smart TV?

În acest că, soluția este foarte simplă. De tine depinde dacă îți dorești un Smart TV cu acces la internet, un Non Smart TV, la care să poți conecta diferite device-uri, precum Chromecast,dar și multe altele. Poți alege orice model ți se potrivește, în funcție de nevoile tale, dar și de buget.

Urmează pașii de mai sus pentru a alege televizorul potrivit nevoilor tale.  Înainte de a lua o decizie ai șansă de a caută în magazinele de specialitate produsele favorite.