9 sfaturi de utilizare și îngrijire pentru espressorul dumneavoastră

9 sfaturi de utilizare și îngrijire pentru espressorul dumneavoastră

Un espresso este adesea considerat în mod eronat ca fiind o băutură preparată cu boabe de cafea cu prăjire mai intensă. Unii prăjitori de cafea chiar își marchează produsul ca fiind „cafea espresso”. Acest lucru este înșelător, deoarece espresso se distinge în principal de alte băuturi de cafea prin mărimea corectă a măcinării și procesul de preparare, nu prin tipul, originea sau prăjirea boabelor de cafea. Orice boabă de cafea poate fi folosită pentru prepararea espresso-ului dumneavoastră, atâta timp cât aveți un espressor de cafea boabe potrivit.

Iată câteva trucuri pentru a folosi un espressor de cafea boabe pentru a face o cafea delicioasă și aromată acasă

  • Folosiți butonul de apă caldă pentru a încălzi ceașca de espresso înainte de preparare. Espresso are un volum foarte mic și se va răci mai repede dacă este preparat într-o ceașcă rece.
  • Unele funcții pot fi ajustate în cadrul aplicației uno modele de espressor de cafea boabe, pentru a satisface preferințele dvs. specifice sau tipul de cafea. 
  • Partea superioară a aparatului de espresso poate acționa ca un încălzitor de cești dacă este lăsat pornit pentru o perioadă de timp prelungită. Dacă utilizați un espressor de cafea boabe pentru mai mult de o oră, așezați ceștile pe partea superioară a aparatului pentru a le încălzi înainte de utilizare.
  • Laptele sau înlocuitorii de lapte cu un conținut mai mare de grăsime sunt mai buni pentru a crea o spumă mai cremoasă și mai groasă, în timp ce laptele sau înlocuitorii de lapte cu conținut scăzut/degresat sunt mai buni pentru a crea o spumă mai ușoară, cu bule mai mari.
  • Se recomandă ca marginea tamponului să fie aliniată cu marginea portafiltrului atunci când se tasează. Ajustați cantitatea de zaț pentru a obține grosimea optimă a pucului de cafea. Aparatul dvs. de cafea espresso poate fi utilizat pentru a prepara un număr nelimitat de băuturi pe bază de espresso. 
  • Băuturile pe bază de lapte, cum ar fi Cappuccino și Latte, sunt băuturi clasice admirate de mulți. Asigurați-vă că preparați espresso ÎNAINTE de a folosi aburul. Funcția de abur necesită temperaturi mai ridicate decât cea de espresso, iar prepararea espresso imediat după ce ați preparat aburul va afecta gustul espresso-ului.
  • Bagheta de aburi poate elimina apă fierbinte în timpul preîncălzirii. Introduceți bagheta de abur în lapte după preîncălzire.
  • După ce aburul este preîncălzit și pregătit, plasați vârful baghetei de aburi chiar sub suprafața laptelui, la marginea ulciorului de lapte, la un unghi de aproximativ 45°, pentru a crea un vortex. Începeți să preparați aburul. Cu cât laptele este aburit mai mult timp sub suprafață, cu atât se creează mai multă micro spumă. Odată ce s-a atins cantitatea dorită de microspumă, scufundați bagheta de aburi mai jos în lapte și continuați să aburiți până când se atinge temperatura dorită. Așezați o mână sub ulcior pentru a simți schimbarea de temperatură. Odată ce partea de jos este suficient de caldă pentru a se simți inconfortabil, temperatura optimă este atinsă.
  • Bulele mari pot fi sparte în bule mai mici prin lovirea ușoară a ulciorului de lapte. Pentru a încălzi laptele, doriți să poziționați bagheta de aburi mai jos în ulcior pentru a împiedica pătrunderea aerului în lapte și crearea de bule. Acest lucru va avea ca rezultat un lapte aburit cu o mai mică 
ADVERTISING

De ce este important să-mi curăț espressorul de cafea?

Importanța curățării unui espressor de cafea boabe nu poate fi subliniată îndeajuns. Acest lucru este valabil atât pentru aparatele de cafea espresso de uz casnic, cât și pentru cele comerciale, deși acestea din urmă rulează mult mai multă cafea. 

Puteți ghici de ce curățăm? Bineînțeles, pentru gustul cafelei. Dar curățarea aparatului de cafea espresso asigură, de asemenea, că aparatul în sine rămâne în stare perfectă de funcționare. Cum asigură curățarea acest lucru? Atunci când vă curățați aparatul de cafea espresso cu o pulbere de curățare, curățați eficient componentele interne ale aparatului, eliminând uleiurile murdare de cafea, mirosurile și taninurile amare din capetele de grup, liniile și supapele dvs.

ADVERTISING

Atunci când curățați temeinic un espressor de cafea boabe, îi prelungiți durata de viață și, de asemenea, vă asigurați că fiecare cafea pe care o preparați este perfect proaspătă, ceea ce este, în cele din urmă, ceea ce ne dorim de la aceste aparate uimitoare.