Verdictul specialistului după faza controversată de arbitraj din Rapid - Farul: "Corect"

Verdictul specialistului după faza controversată de arbitraj din Rapid - Farul: "Corect"

Arbitrajul din meciul Rapid – Farul 1-2, cu brigada condusă de George Găman de la centru, a avut o singură fază controversată, eliminarea lui Răzvan Oaidă.

În minutul 67, George Găman l-a eliminat pentru cumul de cartonașe galbene pe Răzvan Oaidă, mijlocașul Rapidului, iar Constantin Zotta a analizat și a dat verdictul în privința ambelor „galbene” încasate de jucătorul echipei din Giulești.

Zotta a explicat de ce, în opinia sa, Găman a procedat bine când a arătat cele două cartonașe galbene, implicit pe cel roșu, și l-a eliminat pe Oaidă.

ADVERTISING

„La prima intervenţie este fault, pentru că vine cu piciorul la nivelul genunchiului. Îi dă peste piciorul stâng. Îi dă bine de tot peste picior.

Dacă este fault, este cartonaş galben. De ce? El opreşte un atac promiţător al echipei adverse. Nu pentru duritate. Este corectă decizia”, a comentat Zotta, la Orange Sport, primul avertisment primit de Oaidă.

În ceea ce-l privește pe al doilea, fostul arbitru consideră că giuleșteanul își calcă adversarul: „Îl calcă. La cald, poţi să crezi că e dat cu uşurinţă, dar sunt corect acordate amândouă. Aici, la a doua intrare, nu avem dubii că e galben. Este galben clar”, a mai spus Zotta.

ADVERTISING

Rapid a pierdut cu 2-1 pe teren propriu în fața Farului, în prima etapă din play-off-ul Superligii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇