Un jucător legendar al României povestește cum a pierdut două tricouri ale lui Cruyff și Beckenbauer

Un jucător legendar al României povestește cum a pierdut două tricouri ale lui Cruyff și Beckenbauer

Lajos Sătmăreanu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai generației României de la Mexico 70, Campionatul Mondial din 1970 mai exact, organizat în Mexic. El are o poveste savuroasă legată de două tricouri pe care le-au purtat marii jucători Johan Cruyff și Franz Beckenbauer.

Ajuns la 76 de ani, fost mare jucător și al Stelei, a povestit într-un interviu ce s-a întâmplat cu cele două tricouri pe care le-a primit la schimb de la Cruyff şi Beckenbauer, doi dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului.

"Din păcate trebuie să vă spun că nu mai am tricourile lui Johan Cruyff și Franz Beckenbauer...După ce m-am căsătorit, soacră mea s-a mutat cu noi în casă și mi-a făcut o mare surpriză într-o zi, când m-am întors acasă din cantonament.

Cu o lamă a scos frumos numerele de pe spate și mi-a spus - Materialul era deosebit - ...Nu i-am spus că a stricat totul, l-am folosit ca pijama. Asta a rămas, am avut foarte multe tricouri", a punctat cu multă tristețe în glas Sătmăreanu, într-un interviu pentru cei de la Steaua TV.

O legendă în roșu și albastru

Sătmăreanu a jucat peste 10 ani la Steaua, îndeplinind și rolul de căpitan al roș-albaștrilor.

La echipa națională a strâns 44 de selecții, pe vremea lui Angelo Niculescu și nu numai, plus un gol. La Steaua are peste 300 de partide în Liga 1, plus șase sezoane la rand în cupele europene, performanțe mai mult decât deosebite.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇