Topul în care Simona Halep nu a avut nicio rivală în 2020: Sportiva noastră domină tenisul la acest capitol

Topul în care Simona Halep nu a avut nicio rivală în 2020: Sportiva noastră domină tenisul la acest capitol

Simona Halep nu a reușit să câștige Roland Garros și să încheie anul pe primul loc în clasamentul WTA, însă la un capitol nu a avut nicio rivală în acest sezon.

Sportiva noastră ocupă astfel primul loc în ierarhia jucătoarelor care au câștigat cele mai multe game-uri pe serviciul adversarelor.

Simona are un procentaj excelent de 50.3%, mult peste restul jucătoarelor din top 10 WTA.

Astfel, Ashleigh Barty are un procentaj de 43.5%, Naomi Osaka de 41.7%, Sofia Kenin de 42.6%, Elina Svitolina de 44.9%, Karolina Pliskova de 42.5%, iar Petra Kvitova de 46%.

ADVERTISING

Conform calculelor făcute de SpotMedia.ro, nu este primul an în care Simona a reușit să fie cea mai bună jucătoare din lume pe serviciul adversarelor.

S-a mai întâmplat o dată, în 2018, când procentajul ei a fost de 49.6%. În aceste calcule au fost luate în calcul doar jucătoarele care au disputat cel puțin 10 meciuri într-un sezon.

De asemenea, Simona ocupă un loc fruntaș și când vine vorba despre punctele de break convertite în 2020, având un procentaj de 52%. Ea a fost depășită doar de Anett Kontaveit.

ADVERTISING

Problemele Simonei au apărut însă la serviciu, reușind să câștige doar 69.3% din game-uri. În topul general, Simona ocupă locul 10, în timp ce pe primul loc este Elena Rybakina.

SpotMedia.ro e sursa numărul 1 de informații despre Simona Halep! Citește și:

ADVERTISING

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!