Tim Henman a găsit explicația pentru eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros

Tim Henman a găsit explicația pentru eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros

Fostul mare tenismen britanic Tim Henman a analizat eliminarea suferită de Simona Halep la Roland Garros 2020, unde a pierdut în fața Igăi Swiatek.

Henman a afirmat că Simona a fost dezavantajată de condițiile de joc, deoarece terenul a devenit greoi din cauza frigului. Iar acest lucru a avantajat jucătoarea mai puternică, adică pe Swiatek.

"Condițiile cu siguranță nu au ajutat-o pe Simona, fiindcă nu este cea mai mare și mai puternică fată. Când terenul este atât de greu, de regulă jucătorii care pot genera multă forță sunt cei avantajați, fiindcă nu pierd controlul mingii.

Murray, spre exemplu, nu generează forțe precum Wawrinka sau Del Potro, așa că pentru jucători ca el este greu să facă față în asemenea condiții", a spus Henman pentru Eurosport.

ADVERTISING

Apoi, Henman a menționat că vede eliminarea Simonei ca fiind un simplu accident.

"Meciurile precum cel dintre Simona și Iga Swiatek sunt cele care în care apar surprize enorme, așa că eu obișnuiesc să le analizez ca pe niște cazuri izolate. Cam ca acel meci dintre Andy Murray și Stan Wawrinka. Când se joacă în condițiile în care s-a jucat în Paris, lucrul acesta egalează mult valorile jucătoarelor. Este rece, terenul e greu, mingea nu sare mult, Swiatek a jucat excepțional și merită toate aplauzele.

Mi-a plăcut mult atitudinea lui Halep. A fost foarte matură și și-a arătat experiența. A avut parte de rezultate grozave în ultima perioadă și a avut o carieră extraordinară în care vor mai veni rezultate bune. E un moment în care să lase rezultatele în urmă și să privească înainte", a mai spus Henman.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

De asemenea, Henman s-a aratat impresionat de Simona Halep, atât pe teren cât și în afara lui.

"Mă impresionează atitudinea și felul ei de a fi. Mereu dă 100% în tot ce face. Succesul ține de maximizarea potențialului, așa că dacă te concentrezi la 100% pe jocul tău, 100% pe condiția fizică, pe a fi mai fit, mai puternic, mai rapid, pe diete, pe recuperare – când faci toate acestea poți avea succes, iar Halep a făcut avut această abordare asupra carierei sale. Cu echipa pe care o are alături, nu există dubii că își maximizează tot ceea ce poate oferi în tenis", a comentat Henman.

Britanicul a vorbit și despre impactul pe care Darren Cahill îl are în jocul Simonei.

ADVERTISING

"Sunt sigur că Darren a contribuit enorm, pentru că a fost un foarte bun jucător la rândul lui, la fel cum este un foarte bun antrenor și analist. Știe tenisul ca pe propria palmă și să ai pe cineva precum el în colțul tău de teren e foarte important – sunt sigur că Halep a beneficiat enorm în urma colaborării cu el.

Este important să existe chimie între jucător și antrenor, fiindcă ajungeți să petreceți mult timp împreună, călătorind la turnee. Dacă vă înțelegeți bine și vă simțiți bine când sunteți împreună, cred că există o fundație foarte bună pentru a face relația să funcționeze", a concluzionat Henman.

Amintim că Simona Halep a fost eliminată de Iga Swiatek în optimile de la Roland Garros după ce a pierdut cu 6-1, 6-2.

Pentru sportiva noastră acesta a fost ultimul turneu disputat în acest an.

În urma acestui rezultat, Simona va încheia anul pe locul 2 în clasamentul WTA.

Pentru parcursul de la Roland Garros, Simona va încasa un cec în valoare de 189 de mii de euro.

SpotMedia.ro e sursa numărul 1 de informații despre Simona Halep! Citește și:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!