Titlurile din presa internațională după eliminarea Simonei Halep în optimile de la Roland Garros

Titlurile din presa internațională după eliminarea Simonei Halep în optimile de la Roland Garros

Presa internațională s-a grăbit să comenteze eliminarea mai mult decât surprinzătoare a Simonei Halep din optimile de finală de la Roland Garros, în fața tinerei de 19 ani Iga Swiatek.

Astfel, mai multe publicații de primă mărime au și făcut o analiză a acestei partide făcute de Simona, una foarte slabă în fața locului 53 mondial.

Spaniolii de la Marca, cunoscutul cotidian iberic, scriu despre faptul că Swiatek a aruncat turneul în aer eliminând-o pe favorita numărul 1: "Poloneza Iga Swiatek aruncă practic turneul în aer și o elimină pe favorita 1, Simona Halep, campioană aici la Paris și în 2018. Tânăra de 19 ani s-a calificat în premieră în sferturile unui Mare Șlem. Aflată pe 53 în lume, Swiatek nu a avut nevoie decât de 70 de minute pentru a merge mai departe".

ADVERTISING

Simona Halep pierde categoric meciul din optimile de finală de la Roland Garros cu tânăra Iga Swiatek

De cealaltă parte, cunoscutul cotidian francez L'Equipe a scris și el despre eliminarea Simonei: "Favorita principală de la Paris a cedat foarte scurt în fața lui Swiatek, scor 1-6, 2-6. Oricine poate câștiga acum turneul după eliminarea româncei. Tornada poloneză a șters încrederea de la început a lui Halep, atât de dornică de a câștiga turneul și venită după 17 victorii la rând."

Simona Halep vs Iga Swiatek - Round 4 Highlights I Roland-Garros 2020
ADVERTISING

Și cei de la WTA au analizat jocul slab al româncei pe site-ul oficial..spunând că "românca a fost supărată și deranjată de mingile tari venite de la Swiatek în debutul de meci. A făcut peste 15 erori neforțate în primul set și totul s-a rupt pentru ea, văzând cât de bine și de sigură pe ea este Iga. Rămâne de văzut cine va câștiga acum turneul când mai sunt rămase atât de puține favorite. Swiatek e o mare jucătoare în devenire, iar urcușul său este vizibil de la an la an".

Cum explică Iga Swiatek marea victorie cu Simona Halep din optimile de la Roland Garros

ADVERTISING

De asemenea, britanicii de la BBC titrau și ei după acest joc: "Simona Halep, lăsată fără replică de Swiatek în optimi".

D.A.

Citește și alte subiecte interesante pe SpotMedia.ro:

Mihai Neamţu devine viceprimar al Capitalei? Ce spune Tomac

Iașiul este pe locul doi la cazurile noi de COVID-19, dar BOR tot organizează pelerinajul de Sfanta Parascheva timp de o săptămână


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!