Simona Halep pierde categoric meciul din optimile de finală de la Roland Garros cu tânăra Iga Swiatek

Simona Halep pierde categoric meciul din optimile de finală de la Roland Garros cu tânăra Iga Swiatek

Simona Halep a pierdut partida din optimile de finală de la Roland Garrros, la capătul unui joc în care a fost copios dominată de mult mai tânăra sa adversară Iga Swiatek.

Poloneza, 19 ani, doar 53 WTA, a câștigat în minimum de seturi cu scorul de 6-1, 6-2, după doar o oră si sapte minute de joc.

Primul set a fost unul categoric dominat de Swiatek, care a apăsat cu loviturile sale de forehand, profitând ce e drept și de o Halep extrem de imobilă, pasivă și parcă fără soluții pe măsură ce înaintam în meci.

Raportul de la finalul manșei era unul clar, 17-4 lovituri câștigătoare, iar scorul a fost de 6-1 după circa 23 de minute.

Și începutul manșei secunde a fost unul perfect pentru poloneză, care la 6-1, 2-0, părea în total control, nedându-i nicio șansă fostei lidere mondiale. De aici a început Simona să încerce o eventuală și ipotetică revenire, câștigând un game pe propriul serviciu după circa 10 minute de chin.

ADVERTISING

Un același tipar de game a avut loc câteva minute mai târziu, când de la 1-3, Simona a încercat la fel să rămână în coasta polonezei, dar de această dată nu a reușit, și prin prisma a două duble greșeli în același game și prin prisma unei stări acute de nervozitate și frustrare evidentă.

Iar finalul întâlnirii a fost de asemenea dominat de Iga, tânăra explozivă de 19 ani, care a închis jocul cu 6-1, 6-2 și va merge pentru prima dată într-un sfert de finală de turneu de Grand Slam. Acolo o va întâlni pe învingătoarea dintre Trevisan și Bertens.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL de meci!! Simona Halep pierde clar în fața lui Swiatek, 1-6, 2-6, ce surpriză majoră!!

13.11: 2-5, Simona Halep încă rămâne în acest meci, cu multe emoții. Va servi pentru meci însă poloneza!!

13.08: Din nou Swiatek e în prim plan, incredibil dar adevărat, este 6-1, 5-1, nimic nu a mers în această zi.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

13.02: Simona Halep pierde și acest serviciu, după un game atât de lung, de circa 10 minute. Pare că a renunțat sportiva noastră..1-4!

INFO: Din ce în ce mai nervoasă și frustrată Simona, a avut un acces de furie mai devreme după ce o minge trimisă de ea în banda fileului s-a dus în out.

12.53: Își face serviciul Swiatek cu mai puțină lejeritate însă, a fost un 30-30 și o șansă acolo pentru Simona, ce păcat..

12.48: Simona în sfârșit pare că e în viață în acest meci! După un game lung, de circa 10 minute, Halep își face serviciul și încă rămâne în coasta polonezei. Să sperăm că acest punct a fost unul de moral!

12.39: Alt game alb, Simona Halep pare în continuare buimăcită de ofensiva lui Swiatek, azi atât de calmă, imperială.

12.36: Da, Swiatek e la un nivel uluitor și face breakul și la debutul manșei secunde, 0-1.

FINAL de set! 6-1, după 23 de minute de joc, perfect controlate de poloneză, Simona pare inertă, fără soluții, foarte pasivă și imobilă astăzi..

ADVERTISING

12.28: Încă un break făcut de Swiatek, doar 20 de minute au trecut și acest set pare deja compromis. 5-1 pentru tânăra de 19 ani!!

12.22: Swiatek revine de la 0-30 în acest game și face 4-1, pare extrem de puternică mental în această duminică poloneza..

12.18: Și în fine vine primul game al Simonei! A pierdut doar un punct pe propriul serviciu, sunt semne de revenire ale marii noastre campioane.

12.15: Game la zero Swiatek! 3-0, nu este deloc desfășurarea de forțe la care, să recunoaștem, ne așteptam.

12.13: Da, Swiatek începe mult mai bine, e foarte agresivă poloneza, pare că știe răspunsurile la întrebările care au chinuit-o anul trecut în jocul cu Simona, care a durat doar 45 de minute.

12.10: Începe bine, se simte confortabil Swiatek, are câteva lovituri de dreapta deja winnere, 1-0 pentru poloneză.

ÎNCEPE PARTIDA, Swiatek este la serviciu!

12.07: Învingătoarea de aici va da piept în sferturi de finală cu învingătoarea jocului Trevisan - Bertens, care începe și el după ora 12.

12.00: Cele două jucătoare au fost prezentate de crainicul de pe Philippe Chatrier și au intrat pe arena centrală de la Paris. Halep și Swiatek vor începe încălzirea oficială.

Cele două s-au mai întâlnit și anul trecut la Paris, tot în optimi, când Simona îi preda tinerei sale adversare, acum de 19 ani, o adevărată lecție de tenis, scor 6-0, 6-1, același scor cu care Halep a trecut acum de Anisimova, în turul anterior la Paris.

Darren Cahill a dezvăluit secretele jocului fabulos al Simonei Halep la Roland Garros

Swiatek are 19 ani și e considerată un mare talent al tenisului mondial, fiind poziționată acum pe 53 mondial. Pentru a ajunge în optimi, Iga a trecut de Bouchard, Hsieh și Vondrousova.

Simona le-a învins până acum la Paris pe Sorribes Tormo, Irina Begu și Anisimova, pe toate în minimum de seturi.

Simona Halep vs Amanda Anisimova - Round 3 Highlights I Roland-Garros 2020

Partida va fi televizată pe EuroSport.

SpotMedia.ro e sursa numărul 1 de informații despre Simona Halep!

Citește și:

Presa din Italia se înclină în fața Simonei Halep: Comentariu superb la adresa sportivei noastre

Omul care a anticipat din 2010 că Simona Halep va ajunge pe primul loc WTA face o nouă profeție: "Câțiva ani n-o mai bate nimeni!"

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!