Iașiul este pe locul doi la cazurile noi de COVID-19, dar BOR tot organizează pelerinajul de Sfanta Parascheva timp de o săptămână

Iașiul este pe locul doi la cazurile noi de COVID-19, dar BOR tot organizează pelerinajul de Sfanta Parascheva timp de o săptămână

De la începutul lunii august Iașiul înregistrează din ce în ce mai multe cazuri de infectări cu virusul SARS CoV 2.

Duminică au fost raportate 127 de noi îmbolnăviri cu COVID-19. În total sunt 5.557 de cazuri.

Și cu toate acestea Biserica Ortodoxă Română tot va organiza pelerinajul anual de Sfânta Parascheva, sărbătorită pe 14 octombrie.

Nu se știe exact în ce condiții va fi organizat acesta, dar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut un apel, sâmbătă, legat de aceste manifestări.

ADVERTISING

El a spus că va discuta cu autorităţile din Iaşi, cu Mitropolia Moldovei, pentru ca pelerinajul să se desfășoare în condiții sanitare stricte.

„Noi am dat nişte parametri, nişte criterii, nişte circuite pentru care să se poată desfăşura la un nivel mai mic.

Nu putem trăi aceleaşi sărbători ca în anii trecuţi sau poate ca în anii viitori, este un an diferit şi toată lumea trebuie să înţeleagă plecând de la populaţia civilă, autorităţi sau cleric.

Suntem într-un moment în care trebuie să gestionăm o creştere progresivă a unui număr de cazuri”, a explicat Nelu Tătaru.

ADVERTISING

Ce spune Mitropolia Moldovei

Acum câteva zile, Mitropolia Moldovei a informat că pelerinajul va avea loc și că perioada în care racla va rămâne aşezată în baldachinul din curtea mitropoliei va fi de o săptămână. Reprezentanții mitropoliei au mai spus că va exista un culoar de acces către sfintele moaşte care să asigure păstrarea distanţării fizice.

ADVERTISING

După ce pelerinii vor trece de baldachin, ei vor fi îndrumaţi către ieşirea din zona Ansamblului Mitropolitan tot printr-un culoar separat. Vor fi puse la dispoziţia pelerinilor măşti oferite de voluntari la intrarea pe culoarul de acces şi pe parcursul rândului.

Mitropolia Moldovei a punctat că de-a lungul traseului pelerinilor vor exista dozatoare automate cu dezinfectant pentru mâini și că înainte de zona baldachinului vor fi și covoraşe dezinfectante.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇