Cum a ajuns un angajat al lui Tudorache "userist" la Antena 3 și jocul riscant al PSD

Cum a ajuns un angajat al lui Tudorache "userist" la Antena 3 și jocul riscant al PSD

În acest moment, procurorii cercetează posibilitatea ca deasupra Biroului Electoral de sector să se fi desfășurat o operațiune de falsificat procese verbale.

“Societatea de Salubrizare”, firma care avea sediul în același imobil cu Biroul Electoral Sector, avea 50 de salariați și se afla în subordinea primarului Dan Tudorache. Sediul firmei e la etajul 2, sediul Biroului Electoral de sector se află la etajul 1.

O operațiune de furat voturi?

Mecanismul acestui posibil furt de voturi, cercetat acum de procurori, a fost descris de Dan Milea, un voluntar USR-PLUS care a ajuns în sediul societății de salubritate la scurt timp după ce un consilier PSD a fost surprins cu sute de procese verbale în original în afara biroului electoral.

Se aleg secții de vot în care există “control” asupra președinților. Din unele declarații ale persoanelor implicate în procesul electoral, au fost peste 20 de astfel secții, în mare parte cele din cartierul de locuințe Pajura, iar aceștia, la finalul zilei, nu au închis numărătoarea votului. Adică nu au introdus datele finale din procesul-verbal în tableta conectată la sistemul electronic al Autorității Electorale Permanente.

ADVERTISING

Biroul Electoral al Sectorului 1: Persoana care umbla în sacii cu voturi face parte din personal. Sacii cu buletine de vot nu au părăsit încăperea

Dacă nu introduci datele, secția rămâne deschisă. Președinții iau sacii de voturi și procesele verbale și se duc la Biroul Electoral de sector să rezolve problema închiderii și să predea buletinele de vot.

În timp ce președinții de secții stau la coadă ore întregi pe holuri, pot fi contactați de anumite persoane și împreună schimbă procesele verbale reale cu unele falsificate.

PSD a pierdut alegerile din Sectorul 1, dar ar putea pierde mai mult

Toată povestea care a ajuns acum pe masa procurorilor a început când o candidată a liberalilor la Consiliul Local al Sectorului 1, e vorba de Cristina Grigorescu, l-a surprins și urmărit pe Sorin Cătălin Tomescu, un candidat PSD la consiliu, în timp ce acesta căra un vraf de procese verbale originale. Cătălin Tomescu a fost audiat de polițiști și procurori, fiind cercetat în libertate.

Clotilde Armand, despre tentativa de fraudă de la Sectorul 1: O anchetă trebuie dusă până la capăt, vinovații trebuie pedepsiți

Alerta dată de Cristina Grigorescu a avut impact și asupra activității din sediul firmei aflate în subordinea fostului primar Daniel Tudorache. Intervenția jandarmilor și a Poliției a creat posibilitatea ca autoritățile să poată sigila camerele respective și să strângă probe din incintă.

Conform reprezentanților USR, în acest moment toate procesele verbale sunt închise și toate voturile sunt sigilate la Biroul Electoral Municipal.

PSD a pierdut alegerile de la Sectorul 1, dar s-ar putea să piardă și mai mult. Marcel Ciolacu, aflat sub presiune în partid din cauza rezultatelor slabe, ar putea ceda presiunii exercitate de Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei, care a declanșat o campanie de victimizare, cum că social-democrații au pierdut alegerile pentru că “au fost furați de USR”.

Conform unor informații pe surse din PSD, la întâlnirea din data de 1 octombrie, Ciolacu ar fi rezistat propunerilor făcute de Gabriela Firea de a fi declanșată o campanie politică prin care PSD să ceară reluarea votului.

Marea capcană în care ar putea cădea PSD e aceeași în care a mai căzut și pe vremea lui Dragnea, cu voturile de la referendumul din 2012, cel de demitere a lui Traian Băsescu.

Manipularea continuă a opiniei publice are efect de bumerang

Liviu Dragnea avea atunci avantajul că PSD era un partid pe val, aflat la guvernare, și astfel a putut ascunde adevărata amploare a furtului de voturi sub un baraj de informații propagandistice. Cu toate acestea, faptele au fost evidente și a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

De data aceasta va fi diferit. PSD e un partid aflat pe marginea prăpastiei care a pierdut controlul Bucureștiului, dar și al multor orașe și județe din țară.

O anchetă penală a operațiunii de furt de voturi ar putea să reprezinte o nouă revelație pentru opinia publică despre corupția din partid și să mobilizeze și mai mult alegătorii. Acest fenomen ar reprezenta o mare amenințare asupra viitorului acestui partid.

Mai mult, încercarea continuă de a manipula opinia publică va avea un efect de bumerang. Marea dezvăluire făcută de Antena 3, de exemplu, din seara de 30 septembrie, cum că membrii USR manipulează saci cu voturi într-un spațiu de depozitare a acestora, s-a dovedit a doua zi dimineața o înșelătorie.

De fapt, în imagine, cel care umbla într-un sac cu voturi era un angajat al primăriei, detașat la Biroul Electoral al Sectorului 1.

Din 2016, de când a venit la guvernare, PSD merge pe această linie sinucigașă. O serie de lideri mediocri și corupți au aruncat partidul într-o zonă a rupturii totale față de noile realități din România.

Pentru a învinge PSD în alegeri e nevoie ca partidele din Opoziție să fie mai bine antrenate în monitorizarea procesului electoral

În opinia mea, PSD nu are cum să se reformeze și nici nu are cum să mai câștige alegeri, cel puțin în următorii patru ani.

E o reacție tot mai puternică în societate împotriva acestui partid, reacție amplificată de Klaus Iohannis, președintele României, care critică în mod constant felul în care acționează PSD.

USR-PLUS a avut reprezentanți în toate secțiile de votare din Sectorul 1, inclusiv în cele peste 20 de secții cu probleme.

Cei din echipa de campanie au primit de la aceștia toate procesele verbale de la încheierea numărătorii voturilor, dar unii dintre reprezentanții din secție nu au monitorizat până la capăt validarea proceselor verbale și transmiterea lor la AEP prin sistemul electronic.

În plus, nici n-au dat alarma când au observat că procesul verbal nu se poate transmite, iar președintele de secție pleacă cu voturile și cu documentul oficial acasă sau la biroul electoral de sector. 

Reprezentanții partidelor de Opoziție pare că au căzut în capcana întinsă de PSD, un partid bine organizat și versat în furtul de voturi. Să nu uităm, un fost președinte al acestei formațiuni, e vorba de Liviu Dragnea, a fost condamnat definitiv exact pentru asta.

Dacă PNL și USR-PLUS vor într-adevăr să câștige alegerile generale, sunt obligate să-și antreneze reprezentanții din secții, să-i pregătească pentru ziua votului. E una dintre cele mai lungi și mai dificile zile, dar atunci se hotărăște viitorul. 

Trebuie să ne decidem ce vrem: să fim conduși în continuare de falsificatori și hoți de voturi sau să trăim într-o țară în care fiecare vot contează? 

Citiți mai multe articole despre același subiect:

În plin scandal cu acuzații de fraudă, președintele BEC Sector 1 a fost confirmat cu COVID-19 (Surse)

Scandalul acuzațiilor de fraudă de la Sectorul 1: Procurorii au deschis un al doilea dosar penal

Noi precizări de la Jandarmerie, în scandalul de la Sectorul 1: Accesul în încăperea cu materiale electorale este permis doar cu acordul preşedintelui BES


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇