Cum explică Iga Swiatek marea victorie cu Simona Halep din optimile de la Roland Garros

Cum explică Iga Swiatek marea victorie cu Simona Halep din optimile de la Roland Garros

Poloneza Iga Swiantek, 19 ani, a realizat marea surpriză la Roland Garros, acolo unde a trecut de favorita numărul 1 Simona Halep, după un meci clar dominat, scor 6-1, 6-2.

Partida a durat doar 67 de minute și a fost copios controlată de sportiva poloneză, care și-a luat o frumoasă revanșă după eșecul de anul trecut tot cu Halep în optimi, atunci scor 6-0, 6-1 pentru româncă, în 45 de minute.

Simona Halep pierde categoric meciul din optimile de finală de la Roland Garros cu tânăra Iga Swiatek

La interviul pentru televiziunea EuroSport, cu Barbara Schett, fosta jucătoare din Austria, Swiatek a declarat: ”.Am fost foarte concentrată, nu m-am gândit decât la ce trebuie să fac pe terenul de tenis, evident că am avut des în minte ce s-a întâmplat anul trecut, nu că am vrut să mă răzbun, dar totuși pentru mine a contat. Evident că experiența de anul trecut m-a ajutat, între timp am jucat și cu alte jucătoare de top, m-am simțit foarte bine, sunt foarte fericită acum. Chiar dacă am avut și alte pasiuni în minte, printre care și muzica, am zis să mă axez pe tenis și să fac totul pentru această latură importantă a mea”, puncta talentata jucătoare de 19 ani.

Aceasta va evolua în sferturi în premieră într-un turneu de Grand Slam, cu învingătoarea partidei Trevisan - Bertens.

D.A.

Citește și:

Surprizele se țin lanț la Paris! Campioana din 2017 de la Roland Garros, eliminată în minimum de seturi

Garbine Muguruza, eliminată de la Roland Garros după un meci de mare intensitate


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!