Certitudinea pe care Chris Evert o are după eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros

Certitudinea pe care Chris Evert o are după eliminarea Simonei Halep de la Roland Garros

Legendara Chris Evert a comentat înfrângerea Simonei Halep în optimile de la Roland Garros.

În pofida eșecului din meciul cu Iga Swiatek, Evert a declarat că, pentru ea, Simona rămâne cea mai bună jucătoare din lume pe zgură. Cât privește meciul în sine, Evert a spus că așa ceva se poate întâmpla doar la 1.000 de meciuri și că a fost un simplu accident.

"Era favorita mea la câștigarea turneului, iar dacă ajungea în semifinale, ar fi trebuit să se impună. Meciul de duminica trecută e unul dintr-o mie, unde Iga Swiatek a jucat meciul vieții ei și cred că Simona nu s-a așteptat la așa ceva, nu a fost la fel de iscusită cum e de obicei. Încă susțin că este cea mai bună jucătoare de zgură din tot tenisul feminin!", a spus Evert pentru Gsp.ro.

ADVERTISING

De asemenea, Evert a spus că Simona a fost dezavantajată și de condițiile de la Paris.

"Nu cred că au ajutat-o, au fost apăsătoare. Dar nu știu dacă îi convin vreunui jucător. Toată lumea s-a plâns de ele, chiar și Rafa Nadal. Nu cred că a reușit să lovească în nota ei. Mingea trimisă de ea nu avea greutatea pe care o are de obicei, pentru că dacă ne uităm la fizicul ei, nu poate genera forța pe care o au fetele mari și înalte", a explicat Evert.

În plus, Evert a explicat și ce o încântă cel mai mult la Simona Halep.

"Mereu mă gândesc când îi privesc deplasarea în teren că ea face trei pași, în timp ce altele fac unul. Spre exemplu, Pliskova, Kvitova sau alte fete înalte. Simona are 1,68 m, așa că trebuie să muncească mai mult decât celelalte. Și în meciuri e la fel, ea trebuie să muncească mai mult pentru că nu are o armă mare care să închidă punctul. Aleargă după fiecare minge și se bazează pe picioare pentru a câștiga meciuri. De aceea tot timpul trebuie să fie fit. În concluzie, asta mă impresionează la ea: lupta ei, pregătirea fizică și anduranța, dar și voința", a precizat Evert.

ADVERTISING

În încheiere, fosta mare jucătoare a analizat și relația dintre Simona și Darren Cahill.

"Trebuie să existe chimie, comunicare, să fii pe aceeași lungime de undă. Nu poți doar să-i spui unui jucător ce are de făcut, trebuie să-l și asculți! E o relație în care oferi și în care primești. Ei au o relație bună. Antrenorii sunt cei care pot face diferența și îți pot oferi o încredere mare, dar și tehnică și tactică. De asemenea, trebuie să fie și un soi de psiholog, așa că rolul de antrenor este unul foarte important", a explicat Evert.

Amintim că Simona Halep a fost eliminată de Iga Swiatek în optimile de la Roland Garros după ce a pierdut cu 6-1, 6-2.

ADVERTISING

Pentru sportiva noastră acesta a fost ultimul turneu disputat în acest an.

În urma acestui rezultat, Simona va încheia anul pe locul 2 în clasamentul WTA.

SpotMedia.ro e sursa numărul 1 de informații despre Simona Halep! Citește și:

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri despre Simona Halep!