Salariul cerut de Boloni pentru a prelua naționala României: "Treaba asta m-a supărat"

Salariul cerut de Boloni pentru a prelua naționala României: "Treaba asta m-a supărat"

Ladislau Boloni a vorbit despre negocierile purtate la începutul anului cu Federația Română de Fotbal pentru preluarea postului de selecționer al României.

Tehnicianul român în vârstă de 69 de ani a dezvăluit și suma pe care a cerut-o pentru a veni la cârma „tricolorilor”, precum și răspunsul lui Răzvan Burleanu.

"Eu sunt convins şi acum: dacă Daum a avut 50.000 de euro pe lună, atunci pentru mine ar fi trebuit să dea 60-70.000! Bine, eu ştiam că cer imposibilul, dar voiam să primesc răspunsul la nişte întrebări. De pildă, de ce se poate 50.000 pentru Daum, iar un antrenor român ar trebui să primească nici măcar jumătate?", a spus Boloni într-un interviu acordat Adevărul.

ADVERTISING

"Păi, printre explicaţii a fost şi aceasta că acum adversarul e puţin mai altfel. Şi aici a venit replica preşedintelui cu Muntenegru. Dar, de fapt, eu ceream doar să fiu respectat, aşa cum a fost respectat şi Daum. Mai ales că, fără nicio exagerare, cred că am făcut mai mult decât Daum în cariera mea de antrenor. Şi puteam fi mai util pentru echipa naţională decât a fost Daum. Dar, repet, am pus problema sumei respective, doar pentru a primi nişte răspunsuri. Ulterior, când am avansat în negocierile cu FRF, mi-am scăzut pretenţiile financiare la mai mult de jumătate din suma cerută iniţial. Ah, şi mi s-a dat şi un alt motiv pentru care nu puteam să primesc salariul pe care l-a avut Daum. Iar treaba asta chiar m-a supărat! Că federaţia are şi alte obiective acum. Printre care şi finanţarea Cupei Satelor. Eu nu cred că era prioritară. Chiar nu cred. Dar spun că greutatea argumentului lipsea. Adică, e un argument copilăresc să pomeneşti de Cupa Satelor, când vorbeşti cu mine pentru postul de selecţioner", a adăugat Boloni.

ADVERTISING

În cele din urmă, negocierile dintre Boloni și FRF au eșuat, iar Edi Iordănescu a ajuns noul selecționer al României.

Ladislau Boloni a semnat săptămâna trecută cu Metz.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇